Normal

Nord-Norge er værvinner

Få skyer og lite nedbør. Det lover godt for påsken i nord.

Skitur i Tromsø

Påskeværet er ganske stabilt. Det været du ser utenfor vinduet er trolig det du får de nærmeste dagene.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

– Det er mye bra vær i Nord-Norge, fastslår Sjur Wergeland som er vakthavende meteorolog i Troms.

Han skulle gjerne ha vært ute i sola selv. Den skinner nemlig fra en nærmest skyfri himmel i store deler av Nord-Norge. Men skal man gå topptur, er det lurt å kle seg godt. Det er østavind og kuling på utsatte steder, så på fjelltoppene kan det føles litt surt.

– Trikset er å finne seg en levegg med sol og kle seg godt for det blåser litt og lufta er skarp, tipser meteorologen.

Men sola skinner. I sør er dem ikke fullt så heldige.

– Østafjells er det nedbør i nordlige deler. Vestlandet har fint vær, men jeg vil nok si at Vestlandet ligger ett hakk under oss på skalaen.

Laster Instagram-innhold

Snøbyger i øst

Været er pent, men fra Nordkapp og østover er det litt nedbør ved kysten. Snøbygene vil fortsette i hele dag og litt i morgen også.

– Det er kanskje litt skyer i grensestrøkene i Troms også. Så det er ikke sol på skyfri himmel overalt, men mange steder er det sånn, sier Wergeland.

Utover ettermiddagen kan det trekke ett lett skylag over Nord-Norge. Temperaturen kan synke ned mot 10 minus på nattestid i indre Troms og indre Finnmark.

Stabilt vær

– Denne værsituasjonen har satt seg og kommer ikke til å endre seg noe særlig. Det er en litt kjedelig værsituasjon sånn sett, sier meteorologen.

Selv om Nord-Norge får klart best vær de kommende påskedagene, bør man være oppmerksom i terrenget da det er meldt moderat skredfare.

Tørr nysnø oppå den gamle danner en god såle mange steder, noe som gir godt skiføre. Men det skal ikke mer til enn en gruppe skiløpere eller en snøscooter for å løse ut skred i bratt terreng. I tillegg kan små løssnøskred løsne av seg selv i bratte fjellsider der solen har stått på.

Sjekk været der du er på yr.no og følg med på varslinger fra varsom.no.

Laster Instagram-innhold