Mann omkom i trafikkulykke

En mann er omkommet og en annen skadd og fraktet til sykehus, etter en trafikkulykke på Rolvsøya i Måsøy kommune natt til mandag.

Ulykke
Foto: NRK

Litt før klokken 03 natt til mandag kom det inn en melding til politiet om et kjøretøy som hadde kjørt av veien i Finnmark.

Strekningen ulykken skjedde i ligger på Rolvsøy i Måsøy kommune, mellom Tufjorden og veien som går over til Gunnarnes. To menn i 50-årene bosatt på Rolvsøya satt i bilen, den ene omkom på stedet.

– Vi tror ulykken skjedde halv tre ut fra de opplysningene vi har. Den overlevende i bilen varslet AMK, og han ble fraktet til Hammerfest sykehus. Han er ansett som lettere skadet og ble avhørt på morgenen i dag, sier operasjonsleder Andreas Haugaasen.

Pårørende er varslet

Den avdøde ble fraktet til Havøysund for undersøkelser. Politiet var på Rolvsøya rett etter klokken 9 i dag tidlig, mannen skal da ha vært død.

– De pårørende er varslet. Første personell på stedet var redningshelikopteret, så kom brannfolk fra Måsøy. Nå har vi kun vitneforklaringen til han som overlevde å støtte oss til. Vi sikrer nå området hvor bilen står, sier operasjonslederen.

Politet har ingen vitner til selve kjøringen, og de er enda ikke helt sikre på hvem av de 2 involverte som har kjørt bilen. Bilen skal stå tett ved veibanen.

– Det gjenstår dermed en del etterforskning. Ulykkesgruppen til Statens vegvesen er på vei ut for å bistå oss, og vi får også en krimtekniker fra Honningsvåg over til Rolvsøy i løpet av formiddagen, sier Haugaasen.

Ukjent årsak

Politiet opplyser om at det er for tidlig å si noe om hva som er årsaken til ulykken.

– Ut fra bildene jeg har sett kan det se ut som bilen har truffet noe ved siden av veien og blitt stående i veikanten.

Den skadde mannen blir nå tatt hånd om av helsevesenet. Det er ukjent hvilke skader mannen har.

– Vi kommer til å følge han opp med eventuelt flere avhør etter hvert som vi får undersøkt bilen nærmere, sier Haugaasen.