– Vi har de personene i Vardø som vi trengte for å fikse dette, de ble ikke brukt, sier fisker Vegard Eriksen Bangsund.
– Vi har kommet med det vi fiskerne mener er gode råd. Vi har kommet med tips for å få inn råstoff, og til ansettelsesforhold. Det virker som at planen deres var at dette skulle styres i grøfta, sier han.
Fiskeribladet fiskaren melder fredag at Norway Seafoods legger ned anlegget de har i Vardø.
Dennis Belder er en av dem som nå må finne seg ny jobb. Han mener det er nok av fisk og synes Norway Seafood har gitt opp alt for fort.
– Jeg håper fortsatt på at de ombestemmer seg, det er masse potensiale her sier Belder.
– Dårlig lønnsomhet, lite råstoff
Grunnlaget for at denne avdelingen blir lagt ned er tredelt, sier produksjonsdirektør i Norway Seafood, Per Gunnar Hansen.
– Vi har slitt med lønnsomhet i Vardø ganske lenge. I tillegg ser vi at råstoffgrunnlaget i Vardø er svakt og blir svakere. I tillegg er det en ganske hard konkurranse der, mener Hansen.
Han påpeker at de har prøvd flere tiltak den siste tiden, uten at det har fungert.
– Vi har visst at vi har slitt med lønnsomhet lenge, og vi har jobbet medå innføre mange tiltak de siste månedene. Men totalt sett så klarer ikke vi å se at det er tilstrekkelig, sier Hansen.
– Kan få nye jobber
Om dette sier Vegard Eriksen Bangsund:
– Det har bare vært kaos, jeg aner ikke hvilke tiltak han snakker om. Vi fiskerne har jo nå sagt i sikkert to år hva de kan gjøre bedre for å skape et bra arbeidsmiljø, gode arbeidsforhold, få til seg båter, dette har ikke blitt hørt på, sier han.
Hansen sier at de ansatte kan få nye jobber:
– Men vi har en omstillingsavtale i Seafood, som vi følger når vi gjør sånne omstillinger. Så vi vil anstrenge oss ganske hardt med å se på ordninger og tilby dem jobb i andre avdelinger i Norway Seafood, sier han.
Les også: