NRK Meny
Normal

– Stolt av Signe Marie uansett

Det ble tap i OL-debuten for Tana-bryteren Signe Marie Fidje Store. Men hjemme i stua hos bestemor Emmy var det likevel god stemning.

Emmy Store

Bestemor Emmy Store følger spent med på barnebarnets OL-debut fra stua hjemme i Finnmark. her sammen med barnebarnets klubbkamerater i Tana bryteklubb

Foto: Ida Karine Gullvik / NRK

– Vi så jo at dette ville bli en tøff kamp og hvordan det ville gå. Naturligvis er vi skuffet over at hun fikk seg en skade, men den svenske jenta var sterk og har mer erfaring, sier Emmy Store til NRK like etter at barnebarnet har gjort sin historiske OL-debut i Rio, som den første norske kvinnelige OL-bryteren.

Kampen endte med 9-0 seier til Anna Jenny Fransson og en skulderskade for Signe Marie Fidje Store.

Veldig stolt

Men bestemor Emmy henger ikke med hodet.

– Jeg er utrolig stolt og når hun kommer hjem skal jeg fortelle henne hvor glad jeg uansett er i henne. Hun er ei tøff jente, sier Emmy.

Hva tenkte du da hun fikk en skade i skulderen i kampen?

– Jeg kjente at det gjorde vondt. Men det var tøft gjort av henne å fortsette. Selv om det til slutt var en rå kamp, så var det uansett spennende på en måte, sier bestemoren som hadde åpna stuen for klubbkamerater fra Tana bryteklubb under kampen onsdag ettermiddag.

Stemning i stua

Samling i stua hos bestemor i Tana under Signe Marie Fidje Stores historiske OL-debut.

Foto: Ida Karine Gullvik / NRK

Og at hun var spent før kampen legger hun ikke skjul på.

– Jeg hadde bedt fastlegen om å holde seg i beredskap, ler hun og forteller at hun har en lei tendens til å glemme å puste når det blir for spennende.

Spenning til tross: Det ble ikke behov for noe utrykning fra fastlegens side!