Hopp til innhold

Klager på hemmelighold

Verdens Natur Fond Norge sender i dag formell klage til Miljøverndepartementet på grunn av hemmelighold av miljøvurderingene i den nittende konsesjonsrunden.

To gode naboer

Man skulle tro de var som hund og katt. Men de lever sammen i beste velgående.

Sier nei til mer oljeboring i Baren

Arbeiderpartiet kommer ikke til å få flertall for sitt forslag om å åpne nye områder for oljeboring i Barentshavet.

– Grunn til å se på borerestriksjon

Det er grunn til å løse opp i borerestriksjonene i Barentshavet, mener Lars Føyn fra Havforskningsinstituttet. I dag er det i perioder forbud mot å drive leteboring, men den kritiske perioden på året er om våren, sier havforskeren.

Kritiserer AP for vinglete oljestan

- Arbeiderpartiet vingler i oljepolitikken. Det mener stortingsrepresentant Øyvind Korsberg fra Fremskrittspartiet. Selv om Arbeiderpartiet i går sa ja til å gjenåpne Barentshavet, frykter Korsberg at de kan skifte standpunkt på nytt.

Olje-thriller

Oljeboring i Barentshavet og i Lofoten fører til åpen politisk strid i regjeringa. Hvorfor er debatten så intens? Dette er bakgrunnen og konflikten:

– Tyvstarter i Barentshavet

Oljeselskapene har tirret på seg miljøbevegelsen. Bellona mener oljeselskapene tyvstarter i Barentshavet når de forbereder seg på leteboring.

- Samrøre om oljeboring

Olje-selskapene kan ha påvirket regjeringas utredning om konsekvenser av oljeboring i Barentshavet. Det sier Rasmus Hansson, generalsekretær i WWF Norge.

Trapper opp kampen mot oljen

Natur og Ungdom varsler at de vil trappe opp kampen for å hindre videre olje og gassvirksomhet i Barentshavet. Oljeutbyggingen i nord kommer til å bli et viktig tema på landsmøtet til miljøvernorganisasjonen til helga.