Frå kjøkkenet til Jamie Den populære, britiske TV-kokken Jamie Oliver har lokka mange matglade NRK-sjåarar til kjøkkenbenken for å eksperimentere med upretensiøse rettar. Her er oppskriftene frå programma vi har sendt.
Surfemat med Jamie Jamie og vennene hans reiser til Cornwall. Bli med på lek og surf, selvfølgelig etterfulgt av god mat. Bildegalleri
Bakt laks Denne oppskriften passer veldig godt til fest og selskaper. Det er en fantastisk måte å lage enhver hel fisk på, særlig laks eller ørret. Det fungerer best å gjøre dette på et bål, over en grill eller i en vedovn fordi papiret vil begynne å brenne og gir deg en fantastisk antydning til røkt smak.
Oksemørbradstek Jamie viser oss hvordan grilling skal være. Sleng vekk den pølsa og lær deg å lage ekte grillmat. – En fantastisk rett, sier Jamie selv.
Brunch-brød Jamie lager en skikkelig frokost/brunch til sine venner. Nå kan du lage det samme, velg mellom skinke, mozzarella, egg og tomat, eller sjokolade og banan.
Italiensk aften Foto: BBCSammen med sin gamle sjef og mentor Ginaro lager Jamie tagliatelle med pastinakk og pancetta. Senere arrangerer de italiensk aften hos en kompis. På menyen står det sprøstekt and, salat med fiken og mozzarella og bringebærdessert med marengslokk. Se bildene fra den italienske aftenen
Sprøstekt and Dette er en av de beste andeoppskriftene jeg har vært borti. Å steke and sent betyr at skinnet blir virkelig sprøstekt, du koker ut masse fett du kan ta vare på og bruke til å steke poteter i senere, og kjøttet blir mørt og fantastisk smakfullt. – Jamie