Hembrent og høner på julekonsert

Eldar Vågan har fått med seg to andre totninger for å lage en utradisjonell julekonsert.


Vi nærmer oss en tid med julekonserter. Men en av dem blir kanskje litt utenom det vanlige. I den gamle cellulosefabrikken i Gjøvik skal Eldar Vågan, Ronnie Le Tekrø og den orginale vokalisten fra Vazelina, Bjørn Berg, ha konsert:

I år blir det julekonsert med Eldarados, anført av Eldar Vågan og med Bjørn Berg og Ronni Le Tekrø.

Det nærmer seg en tid der julekonserter står i fokus, men det kan se ut som om en av dem blir noe utenom det vanlige.

I den gamle cellulosefabrikken i Hunndalen, skal Eldar Vågan, Ronni Le Tekrø og den originale vokalisten fra Vazelina, Bjørn Berg, ha konsert.

– Vi har en grunnstamme i repertoaret i Vazelina som kommer fra tida da Bjørn Berg var vokalist, så dette skal bli kjempemoro, sier Eldar Vågan.

Sluttet i Vazelina

Eldar Vågan spilte med Bjørn Berg i bandet Baiage på slutten av syttitallet. Bandet ble etter hvert oppløst, noe som førte til at Berg og Vågan startet hobbyprosjektet Vazelina Bilopphøggers.

Etter at Vazelina Bilopphøggers hadde gitt ut debutskiva 24 Timers Service i 1981, hoppet Berg av rockekarusellen til fordel for utdannelse. Viggo Sandvik tok over som vokalist og Berg satte kurs for en akademisk karriere, som etter hvert førte ham til en doktorgrad i organisk kjemi.

Nå er han klar for å gjenopplive rockekarrieren med gamle hits som «Skinnmagre høner» og «Hembrent i kveld»

– Jeg har helt sluttet med å ta meg selv høytidelig, så nå kjører vi bare full pakke, sier Berg til NRK.

– Blir helt sykt

Ronni Le Tekrø er mest kjent som langhåret heavygitarist i TNT, men har også andre strenger å spille på. Gitaristen har gitt ut tre jazzplater med Terje Rypdal, men tror julekonserten vil overgå det meste han har vært involvert i som musiker.

– Jeg har spilt med Terje Rypdal og det var også en rar kombinasjon. Men dette tror jeg blir helt sykt, sier Le Tekrø.

Han syns konsertlokalet passer perfekt til aneldningen.

– Dette er gode rammer for det som kommer fra scena. Her er det nok kanskje lov til å søle en skvett rødvin på gulvet uten å få kjeft også, humrer han.

De tre totningene får hjelp av backingbandet Eldarados på årets Julerock i Hunndalen.