Hopp til innhold
De uskyldige

Borna får ikkje lov til sjå filmen dei sjølv spelar i

Filmen «De uskyldige» er så rå at hovudrollene ikkje får lov til å sjå den. – Det er ikkje ofte eg går frå ein kino med ein så uggen kjensle. Den er dryg, seier filosof Lars Svendsen.

Knallstart for "Fahrenheit 9/11"

Den kontroversielle filmen "Fahrenheit 9/11" ble den mest besøkte i USA i helga. Den Bush-kritiske dokumentaren hadde premiere for fire dager siden.

Ikke gull til Moore i USA

Etter "Gullpalme", stående applaus og genierklæring i Cannes er den kontroversielle filmmakeren Michael Moore tilbake til grå hverdag i USA. Den europeiske suksessen er blitt registrert og omtalt i amerikanske medier, men det er på ingen måte sikkert at "Fahrenheit 9/11" blir årets film i USA.

Cannes-filmer til Norge

Fire av vinnerfilmene blir garantert satt opp på norske kinoer. Filmbyrået Arthaus tar med seg to franske filmer og en amerikansk klassiker fra årets Cannes-festival hjem til Norge.

- Mangfold og bredde i Cannes

Fyrverkeriet eksploderer over Cannes søndag 22. mai etter at den 57. festivalen er over. Foto: AFP/ScanpixDen 57. filmfestivalen er over i Cannes og den røde løperen er rullet sammen. NRKs Anne Hoff mener mangfold og bredde er det som preger årest festival.

- Gullpalmen til beste film

Juryen mente "Fahrenheit 911" var den beste filmen. Foto: ScanpixJuryformann ved Filmfestivalen i Cannes, Quentin Tarantino, forsvarte søndag kveld tildelingen av Gullpalmen til Michael Moores film "Fahrenheit 9/11". Se bildene:

Rekordåpning for Shrek

Film nummer to i fortellingen om den grønne kjempen Shrek fikk en rekordsterk åpning på amerikanske kinoer denne uka. På én dag spilte filmen inn over 80 millioner kroner.

Filmpris til Tarantino

Regissør Quentin Tarantino ble onsdag tildelt en nyopprettet filmpris under Filmfestivalen i Cannes.

Norske regissører på frierferd

Norske regissører frir til utenlandske kjøpere under filmfestivalen i Cannes. Fire norske filmer vises for potensielle kjøpere i Cannes.