NRK Meny
Normal

Vil ikke ha lokalt forbud

Politimesteren i Søndre Buskerud med klar melding til Drammens politikere.

Tigger

Ordfører i Drammen Tore Opdal Hansen ønsker å forby tigging.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Johan Brekke

Politimester Johan Brekke er redd for at tiggerne vil dra til andre kommuner om Drammen sier nei.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

– Politimesteren i Søndre Buskerud politidistrikt mener at dersom det innføres et forbud mot tigging må dette gjøres på landsbasis. Bare innenfor ett og samme politidistrikt vil det kunne medføre uheldige forskjeller som kan bli utfordrende å håndtere, skriver politimesteren i høringsuttalelsen til regjeringens forslag.

Drammens Tidende har fått tak i hele høringsuttalelsen fra politidistriktet. Forslaget fra regjeringen går ut på at kommunene selv skal kunne bestemme om de vil innføre et tiggerforbud.

– Tiggingen skaper usikkerhet

I Drammen ønsker ordfører Tore Opdal Hansen sterkt et slikt forbud, mens politiet er redde for at tiggerne vil dra til andre kommuner om Drammen sier nei til tiggerne.

– Ut ifra sin politifaglige vurdering kan de sikkert si det. Men det er mange som ikke legger den politifaglige vurderingen til grunn, og senest i dag tok eldre mennesker kontakt med meg og sa at tiggingen skaper utrygghet, sier Hansen til Drammens Tidende.

Ønsker nasjonalt forbud

Politiet i Søndre Buskerud tar ikke stilling til om de ønsker et forbud eller ikke. De opplyser at de heller ikke ser nevneverdige ordensmessige problemer med tiggerne slik det er i dag.

Flere Høyrepolitikere har uttalt at de heller ønsker et nasjonalt forbud mot tigging enn at hver enkelt kommune kan innføre lokale ordninger.