NRK Meny
Normal

Vil ha Steinar Pettersen på sokkel

Han kalles bare for «Mr. Strømsgodset» og er den mestscorende spilleren i drammensklubbens historie. Nå foreslås det å sette opp en statue av Pettersen utenfor Marienlyst.

Steinar Pettersen

Steinar Pettersen jubler med kongepokalen etter at Strømsgodset har slått Lyn i cupfinalen i 1970. Kanskje er det dette øyeblikket som blir utgangspunktet for en eventuell statue?

Foto: Knai, Vidar / NTB scanpix

«Steinar Pettersen betyr mye for Drammen. Han er Mr Strømsgodset, og den største av dem alle.»

Slik starter spørsmålet som Arbeiderpartiets Masud Gharahkhani har sendt til formannskapet i Drammen kommune.

Der foreslår han at kommunen nå tar kontakt med Strømsgodset, for å sikre at det blir bygget en statue av Steinar Pettersen utenfor Marienlyst stadion i Drammen.

Masud Gharahkhani

Masud Gharahkhani håper kommunen, Strømsgodset og næringslivet kan jobbe sammen.

Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK

– Han betyr mye for Drammen. En fantastisk fotballspiller som tok Strømsgodset til nye høyder. Og så fylte han nettopp 70 år og da ble jeg utfordret via sosiale medier på om jeg ville bidra til at vi kunne få en statue av Steinar utenfor Gamle Gress. Det er en utfordring jeg tar med stor glede, sier Gharahkhani til NRK.

På Steinar Pettersens 70 årsdag ble han hyllet av en markedssjefen i Strømsgodset, Rune Marthinsen.

Flere kan bidra

Rune Marthinsen

Markedssjef i Strømsgodset, Rune Marthinsen, har i flere år ønsket seg en statue av Steinar Pettersen.

Foto: Pressefoto: Strømsgodset

I et blogginnlegg lanserte Marthinsen ideen om en statue av «Steinar P».

«Den beste gave vi kan gi jubilanten er tre poeng. Det er det han ønsker seg aller mest! Det jeg ønsker meg aller mest er en statue av Kongen utenfor Marienlyst!»

Strømsgodset klarte ikke å gi tre poeng i bursdagsgave, men nå kan det altså bli statue. Gharahkhani håper at flere nå skal samarbeide om å få den på plass.

– Jeg ber kommunen ta kontakt med Godset og at man sammen finner en vei videre. Jeg er rimelig sikker på at Godset kan bidra, kommunen kan bidra og det er sikkert også et næringsliv som vil ha stor glede av å være med på dette, sier Gharahkhani.

Og i Strømsgodset stiller man seg svært positive til å hedre Pettersen og laget som vant både cup- og seriegull i 1970.

– Dette har vært et ønske lenge. Vi skal selvsagt bidra selv også, dette skal ikke legges bare på skattebetalerne. Men det er kommunal grunn og derfor må det opp i formannskapet, sier mediesjef i Strømsgodset, Magne Nilsen.

Hyllest til hele laget

Han legger vekt på at dette ikke bare er en hyllest til Pettersen, men til hele laget og epoken som har formet ettertiden i klubben.

– Steinar ble jo symbolet på den tiden, men han er jo selv mest opptatt av laget. Det var en kameratgjeng som spilte sammen. Nå er vi et skritt nærmere en statue. Dette må vi bare få til, sier Nilsen.

– Jeg håper at vi tverrpolitisk kan stå sammen om dette her og at vi som by kan vise at vi skal få på plass denne statuen av en av våre største idrettsmenn, avslutter Gharakhani.

Strømsgodset ble seriemestere i 1970. Vi har funnet frem bilder fra kampen i arkivet vårt. Se reportasjen her. Reporter: Arnfinn Fagerli.

Steinar Pettersen og Thorodd Presberg intervjues etter seriegullet i 1970.