NRK Meny
Normal

Vil ha personlig trening utendørs

Stadig fler ønsker å komme i form med hjelp fra personlige trenere. Men nå skal treningen foregå utendørs.

Personlig trener

Ta i bruk naturen når du trener, sier personlig trener Anka Kransberg.

Foto: Christina Honningsvåg / NRK

– Jeg syns det er deilig å være ute, og jeg veldig har tro på variasjon.

Det forteller personlig trener i Drammen, Anka Kransberg.

Stadig fler ønsker å komme seg i form med hjelp fra personlige trenere. Men nå skal treningen helst foregå utendørs, og med enkle hjelpemidler. Organisert trening ute i det fri er en voksende trend.nbsp;

– Variasjon i treningen er veldig viktig, og det fine med å trene ute er at man også kan ta i bruk ting rundt seg.

– Hvis man er i skogen så kan man kanskje komme over en tømmerstokk man kan bruke, er det en stigning i terrenget så kan man bruke det. Hvis man går forbi en benk, så kan den også brukes.

Flere vil ha PT

Kransberg opplever at stadig flere ønsker å benytte seg av en personlig trener, enten for å nå et spesifikt mål, eller bare for å komme i gang med treningen.

– Det er veldig mange som bruker det. Det er vist at det gir gode resultater og det er lettere å prioritere treningen fordi du har en avtale. Vi hjelper kundene med å

Anka Kransberg

Personlig trener Anka Kransberg

Foto: Christina Honningsvåg / NRK

oppnå målene sine. Noen skal for eksempel gifte seg og ønsker å se freshe og spreke ut innen bryllupet står. Andre har et løpsmål eller et styrkemål.

Hun forteller at hun setter opp et treningsopplegg sammen med kunden på bakgrunn av kundens form og mål.

– Vi setter opp øvelser som er relevante i forhold til målet. Og vi ser selvsagt også på hva slags form de er i. Det kommer helt an på målet. Har de et mål om for eksempel å løpe sentrumsløpet, så legger vi opp en plan for det med intervalltrening og styrkeøvelser som er relevante.

Koster ekstra

Hun forteller at litt av jobben går på å presse kundene litt ekstra og få maksimalt ut av treningsøkta.

– Folk betaler også for å bli presset litt ekstra. Hvis man har et mål om å ta ti repetisjoner av en styrkeøvelse, så kan jeg hjelpe til både fysisk og psykisk hvis motivasjonen svikter etter åtte repetisjoner.

Og selv om resultatene blir gode, koster det også litt ekstra.

– Det er litt forskjellig hvor mye det koster, men ligger på mellom 500 og 700 kroner per time. Det koster mye penger, men mange har spesifikke må de ønsker å oppnå. De syns det er verdt å bruke penger på en personlig trener.