NRK Meny
Normal

Vil bygge kompetansesenter på Marienlyst

For to år siden presenterte ordfører Tore Opdal Hansen i Drammen planene om utbygging av Marienlyst. Etter omfattende debatt ble de vedtatt i bystyret, men nå vil Arbeiderpartiet stikke kjepper i hjulene.

Masud Gharahkhani

Masud Gharahkhani vil heller bygge et kompetansesenter for idretten, istedenfor boliger på Marienlyst.

Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK

– Som et alternativ til å bygge boliger, vil vi gå til valg på å bygge et kompetansesenter for idrett som kan dekke hele Østlandet.

Det sier gruppeleder for Arbeiderpartiet i Drammen, Masud Gharahkhani. Istedenfor den allerede vedtatte utbyggingsplanen vil han nå foreslå for bystyret et helt annet prosjekt.

LES OGSÅ:

Vil samarbeide med fylkeskommunen

– Jeg er veldig opptatt av å lytte til de mange innbyggerne i Drammen som ikke ønsker å bygge boliger her. Dette er et fellesskapsområdet, og da må det komme fellesskapet til gode. Derfor vil vi heller bruke Strømsø skole og Strømsø videregående, som et felles byutviklingsprosjekt som grunnlag for finansiering av et kompetansesenter for idretten på Marienlyst, også her på Østlandet. sier Arbeiderpartipolitikeren, og legger til:

– Hvis Drammen kommune kan samarbeide med Buskerud fylkeskommune kan vi få til noe med nasjonal status.

Planene er tredd nedover hodene på oss.

Jan Rockstad, Leder Drammen Idrettsråd

Slike kompetansesentre finnes allerede både i Nord-Norge, Innlandet og på Sørlandet. De er blitt opprettet gjennom et tett samarbeid mellom kommuner, fylkeskommuner og idrettsforbund.

Mangel på Østlandet

Men Østlandet står fortsatt uten et slikt senter. Derfor går det en positiv vind også gjennom Arbeiderpartiet på fylkesnivå. Det forteller partiets gruppeleder i fylkestinget, Roger Ryberg.

LES OGSÅ:

Roger Ryberg

Gruppeleder for Arbeiderpartiet på fylkestinget Roger Ryberg er positiv til et samarbeid mellom Drammen kommune og Buskerud fylkeskommune.

Foto: Picasa 2.6 / NRK

– Det er jo absolutt et behov. Det ser vi når Norges Idrettsforbund er inne på tanken. Og om de vedtar at det skal utbygges et kompetansesenter også på Østlandet, er det ingenting i veien for at det skal ligge på Marienlyst. Vi er veldig positive til et eventuelt samarbeid med Drammen kommune.

Ville ha folkeavstemming

Da planene ble vedtatt i fjor, fortalte lederen i Drammen Idrettsråd Jan Rockstad at planene var blitt tredd nedover hodet på rådet. Han ønsket også en folkeavstemning rundt de kontroversielle planene.

– Jeg kunne godt tenke meg en folkeavstemning, for da får byens befolkning gitt sitt klare utsagn om hva de vil eller ikke vil. Da får også politikerne høre hva byens befolkning ønsker, slik at ikke en liten klikk av politikerne, som tross alt sitter med makta her, sier at dette har vi fått mandat til, dette gjør vi, sa han den gangen.

Jan Rockstad

Leder i Drammen Idrettsråd Jan Rockstad ville ha folkeavstemming før planene ble vedtatt.

Foto: Ingunn Håkestad Bråthen

Men det ble ingen folkeavstemning og planene ble vedtatt i bystyret dagen etter Rockstads utsagn. Men nå ønsker altså Gharahkhani å endre planene og fokusere på idretten fremfor boligbygging.

Kommer ikke for sent

Ryberg vil ikke være med på at forslaget om et kompetansesenter kommer for seint, selv om Bystyret har vedtatt gjeldende utbyggingsplaner for Marienlyst.

– Nå er vi veldig opptatt av at Norges idrettsforbund gjør sitt endelige vedtak. Jeg vet at anleggsutvalget i Buskerud Idrettskrets har møte i neste uke. Det er viktig å få et klart standpunkt derfra, også må det jobbes grundig på nasjonalt plan med dem som har med slike ting å gjøre, avslutter han.