NRK Meny
Normal

Vikersund sikret skiflyging i 2015 og 2016

Vikersund ligger inne på lista for skiflygingsrenn de to neste årene. Dette ble besluttet tirsdag i forbindelse med FIS-kongressen i Barcelona.

Velta
Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Datoen for rennene i 2015 er satt til 13.–15. februar, mens rennene i 2016 er datofestet til 14.–16. februar. Dette ble besluttet tirsdag i forbindelse med FIS-kongressen i Barcelona.

Vikersund Barcelona

Fire fra organisasjonskomiteen i Vikersund i Barelona. Fra venstre: Bjørn Espen Hovde, Håvard Orsteen, Stig Hamstad og Tone Kjemperud Kristiansen.

Foto: Claes-Tommy Herland

Vi er kjempeglade for at vi ligger inne for de to neste årene, og har signalisert at vi ønsker hvert renn i fremtida. For merkevaren Vikersund vil dette være det beste for oss, sier leder av organisasjonskomiteen, Stig Hamstad.

Renndirektør Walter Hofer har et brennende engasjement for skiflyging, og renndirektøren kommer til Vikersund i slutten av juni i forbindelse med storsamlinga i hopp i Midtstubakken.

Det er veldig hyggelig at Walter kommer til Vikersund i sommer, og vi ønsker sammen å få til gode renn til vinteren. Vi er opptatt av å lykkes i fellesskap, og derfor vil vi sette oss ned med Walter på et tidlig stadium av planlegginga, sier Hamstad.

Tester nytt system

Et nytt system for gjennomføring av skiflygingsrenn skal testes ut i årets sommer Grand Prix. Dette ble vedtatt i møtene i forbindelse med FIS-kongressen i Barcelona i dag.

Om konseptet blir tatt i bruk til vinterens World Cup blir eventuelt besluttet i forbindelse med høstmøtene i Zürich.

Det er også planer om en egen skiflygingsverdenscup i fremtiden, og det skal jobbes videre med detaljer rundt dette fremover.