NRK Meny
Normal

Venter i spenning

Lesbiske Sara Elisabeth Moss fra Drammen håper Kirkemøtet tar et endelig standpunkt i homofilisaken.

Sara Elisabeth Moss
Foto: Mari Hvamb / NRK

- Jeg håper de blir ferdig nå. Det har vært så mye fram og tilbake, og tatt oppmerksomheten bort fra andre saker i kirken. Jeg håper vi snart kan si at det er all right å ha homofile i vigsla stillinger, sier Moss.

Hun begynte 1. juni i år i jobben som ungdomsekretær i Drammen KFUK - KFUM.

KFUK – KFUM er forplikta til å følge den norske kirkens ord. Dermed får Kirkemøtets avgjørelse betydning for ansettelse av homofile i den kristne organisasjonen.

Fornektelse verst

Selv om Moss ble bedt om å ta jobben som ungdomsekretær, har det ikke alltid vært like greit å være i KFUK – KFUM speideren. Som tenåring spurte hun om det var greit å være homo i speideren. Da fikk hun som svar at det er ingen homofile i speideren, så det er ikke noe problem. Dette gjentok seg flere ganger hun spurte.

Sara Elisabeth Moss har lenge vært åpen om sin legning, og da hun var 16 år gammel skrev hun boka ”Regnbueflagg” om å være homo i speideren.

Sara Elisabeth Moss

16 år gammel skrev Sara Elisabeth Moss ei bok om å være homofil i speideren.

Foto: Mari Hvamb / NRK

Vondt i magen

Nå venter hun i spenning på hva Kirkemøtet bestemmer seg for, og har hatt vondt i magen hele uka for hva de bestemmer seg for.

KFUK – KFUM speiderne har ikke gjort noe eget vedtak i homofilisaken, og venter på kirkens ord. De praktiserer nå, som kirken, at det er to syn i saken.

– Så later de bare som om homofili ikke finnes en stund til, så  finnes de kanskje etter Kirkemøtet, sier Moss.

Håper på gledesmesse

En prøveavstemning på Kirkemøtet torsdag viser at det er et foreløpig flertall for ansettelse og vigsling av homofile i partnerskap. Den endelige avstemningen skjer fredag ettermiddag.

Den spente ungdomsekretæren er med i Åpen kirkegruppe. Neste fredag markerer gruppa Kirkemøtets vedtak, enten med gledesmesse eller sorgmesse. Moss håper det blir en gledesmesse.

LES OGSÅ: Håper på stor takhøyde

LES OGSÅ: Vil melde seg ut