Varsler strengere kontroller

I eliteserieavslutningen mellom Strømsgodset og Vålerenga fyrte bortelagets supportere flere ganger av bluss under kampen. Nå varsler politiet strengere kontroller neste sesong.

Bluss under Godset-kamp

Det ble fyrt av bluss og knallskudd flere ganger i løpet av kampen.

Foto: NRK

Politiet sitter på mange bilder og video fra kampen mellom Strømsgodset og Vålerenga søndag, der det ble fyrt av bluss og knallskudd både før og under kampen. Det er fortsatt for tidlig å si noe om hvilken reaksjon de ansvarlige supporterne kan vente seg.

– Det har vi så langt ikke tatt noen stilling til. Først må vi forsøke å identifisere noen av dem som har vært mest aktive, og så får vi se om vi kommer med noen reaksjoner, sier ordenssjef Jan Dystland ved Drammen politistasjon.

Flere av Vålerenga-supporterne hadde dekket seg til, men hvis politiet klarer å identifisere enkeltpersoner, kan de vente seg bøter.

De første blussene ble avfyrt før kampen, på utsiden av Marienlyst stadion. Så var det flere episoder inne på stadion, særlig i første omgang.

Grep ikke inn

Politiet vurderte situasjonen undervegs, men de gikk aldri inn for å stoppe bortesupporterne.

– Det viktigste for oss var å hindre at noen ble skadet. Hvis det hadde ligget an til det, hadde vi gått inn og gjort noe, sier Dystland.

– Hvordan får fotballsupportere med seg knallskudd og bluss inn på kamp?

– De har det på kroppen. Alle blir grov-visitert, men slik som det var i går, har vi ikke mulighet til å ransake alle sammen.

Strengere neste år

Drammenspolitiet misliker det de så i søndagens kamp, og de varsler nå at de vil innføre strengere kontroller neste sesong.

– Ja, det må vi gjøre. Hvis dette utvikler seg, må vi være mye strengere og tydeligere på hvordan vi vil ha det, sier Dystland.

Han håper Vålerenga nå rydder opp i egne rekker. Om selve klubben blir straffet, er det opp til Norges Fotballforbund å avgjøre.

Knallskudd og bluss på Marienlyst

Hvis politiet klarer å identifisere enkeltpersoner som fyrte opp bluss og knallskudd, kan de vente seg bøter.

Foto: NRK