Regnet skaper problemer på Østlandet

Regnet som høljer ned på Østlandet lørdag formiddag skaper store problemer flere steder, og 110-sentralen rykker ut til vann i kjellere og oversvømte veier. – Vent med å kjøre, sier Vegtrafikksentralen.

E6 Lambertseter stengt

STENGT: E6 sørover ut av Oslo er stengt på grunn av store vannmengder lørdag formiddag.

Foto: Paal Wergeland / NRK

Regnet høljer ned på Østlandet lørdag formiddag, og Vegtrafikksentralen ber bilister vente med å kjøre til det har gitt seg. Mange veier er stengt, og veibanen er glatt, advarer politiet.

Brannvesenet i Asker og Bærum sier til NRK at de har fått veldig mange henvendelser om vann i private kjellere. – Vi har ikke kapasitet til å hjelpe. Ring forsikring, er oppfordringen.

Klokka fire melder Statens vegvesen at E18 ved Maritim fortsatt er stengt.

Sivilforsvaret bistår i regnværet

Sivilforsvaret i Oslo og Akershus er i ettermiddag i gang med å innkalle mannskaper til å bistå i regnet som øser ned og skaper flom i distriktet.

– Vi skal hjelpe til med å lense vann som truer kritisk infrastruktur som tunneler, kloakk og lignende. Vi er i beredskap dersom regnværet eskalerer, sier Bjørn Ole Steingrimsen, distriktssjef i Oslo og Akershus sivilforsvarsdistrikt.

Nedbøren kommer til å fortsette utover dagen, og Yr har lagt ut et kart hvor man kan følge med på hvor regnværet beveger seg.

E6 er åpnet igjen

E6 har tidligere i dag vært stengt i utgående retning fra Oslo ved Lambertseter på grunn av flom. Politiet melder at veien nå skal være åpnet igjen. Også andre veier er stengt på grunn av de store nedbørsmengdene på Østlandet i formiddag.

Laster Twitter-innhold

Budstikka melder om store mengder vann blant annet på Bekkestua, og brannvesenet må rykke ut til oversvømte kjellere rundt om i både Akershus og Buskerud.

Lange køer på grunn av flom

LANGE KØER: Flommen som har rammet store deler av Østlandet skaper kø i trafikken. Her på E6 ved Lambertseter.

Foto: Paal Wergeland / NRK

Rykker ut flere steder

Både politi og brannvesenet har rykket ut flere steder i Buskerud i formiddag.

Klokka 12.17 melder politiet at veien har rast ut på Rv. 285 ved Skaret. Vegtrafikksentralen er varslet og vil skilte omkjøring via Sandvika.

På en adresse i Heggedal er det problemer i forbindelse med store vannmengder i veibanen.

Flom i Heggedal

MYE VANN: Den kraftige nedbøren gjør at politi og brannvesen har rykket ut flere steder lørdag formiddag. Her i Heggedal er det store vannmengder i veibanen.

Foto: Vladimir Diaz Nelidov

Fv 285 i Buskerud er stengt mellom Enger og Toverud like nord for Sylling fordi mye jord har rast ut i vegen etter kraftig regnvær. Anbefalt omkjøring er E16 og E18, opplyser Statens vegvesen. En hjullaster er på vei. Nedbøren er avtagende.

I tillegg er Fv 18 i Lier stengt mellom Linnes og Leirkroa PGA oversvømmelse.

På Fv 282 i Lierbakken er det også mye jord og stein i vegen, men der er det mulig å passere.

Laster Twitter-innhold

110-sentralen forteller at de har det hektisk akkurat nå, og har nesten ikke tid til å prate da NRK ringer.

– Det jeg kan si er at det er store mengder vann flere steder, og akkurat nå er det verst i Sylling og Røyken i Buskerud, sier vakthavende.

Laster Twitter-innhold

Politiet tror det kan komme flere meldinger utover dagen.

– Det kan vi ikke se bort ifra, sier operasjonsleder i Søndre Buskerud, Olav Myrvold.

Togproblemer som følge av været

Også Jernbaneverket melder om stengte strekninger og signalfeil som følge av regnværet.

Laster Twitter-innhold

Det er blant annet problemer på Drammenbanen og Askerbanen. Strekningen mellom Sandvika og Asker er stengt, mens Spikkestadbanen skal være åpnet igjen.

Laster Twitter-innhold

Få med deg de siste trafikkmeldingene fra Jernbaneverket her!