NRK Meny
Normal

Tror det blir Brakerøya

Nils Fredrik Wisløff regner med et enstemmig vedtak på styremøtet til Vestre viken i dag.

Adm. dir. Nils Fredrik Wisløff

Administrerende direktør, Nils Fredrik Wisløff, har klokkertro på et nytt sykehus på Brakerøya i Drammen.

Foto: Ingvild-Anita Velde

I dag møtes styret i Vestre viken for å fatte vedtak om hvor det nye storsykehuset for nedre Buskerud skal ligge. Administrerende direktør, Nils Fredrik Wisløff, er tydelig på at han ønsker seg ett nytt sykehus på Brakerøya i Drammen. Han er så sikker på at dette er det beste alternativet, at det ikke engang fremlegges et alternativ.

– Ja, jeg er så sikker. Ellers hadde jeg ikke anbefalt det. Jeg er helt sikker på av de alternativene vi har fått til vurdering fra kommunene så har vi nå landet på det som vi mener er den beste lokaliseringen.

– Føler du deg sikker på at styret vil følge din anbefaling?

– Nå skal vi starte dagen i et møte med ordførerne i Lier og Drammen. Det møtet har vi for å avklare eventuelle usikkerhetsmomenter. Vi har et krevende løp foran oss med reguleringer og erverv. For å få til dette må vi ha to kommuner som samarbeider og som sørger for å hjelpe oss igjennom denne prosessen.

Varslet motstand

Men det er ikke alle som mener at Brakerøya i Drammen er det beste tomtealternativet for et nytt sykehus. Motstanderne har varslet at de vil troppe opp på styremøtet i dag. Men magefølelsen til Wisløff sier at byggestart på et nytt sykehus med beliggenhet på Brakerøya vil finne sted i 2017.

Saken fortsetter under bildet.

Wisløff orienterer formannskapet

Dette bildet er fra formannskapet tidligere i år hvor Nils Fredrik Wisløff tidligere i år orienterte om det han mener er det beste tomtevalget

Foto: Ingar Andreassen / NRK

– Min følelse er at vi skal komme i gang i 2017. Det er klart det skal bevilges penger og det skal avklares fra høyeste hold. Men jeg kan ikke tolke signalene annerledes enn at dette stiller regjeringen seg bak.

Styremøtet starter kl. 12.00. Styrebehandlingen av saken starter klokken 13.00 og NRK Buskerud følger denne delen av møtet.