NRK Meny
Normal

Trenger flere bøssebærere

Søndag går årets tv-aksjon av stabelen og 100.000 bøssebærere skal besøke husstander over hele landet. Men i Buskerud mangler man fortsatt folk.

Anne-Lene Rasmussen, Fylkesaksjonsleder i Buskerud

Anne-Lene Rasmussen skal sende 4000 bøssebærere ut i Buskerud på søndag, og trenger fortsatt folk.

Foto: Morten W Røkeberg / NRK

– I Norge så er det 70 000 som er rammet av sykdommen, det betyr at det er 300 000 pårørende. Det er mange, det berører veldig mange, sier fylkesaksjonsleder i Buskerud, Anne-Lene Rasmussen.

– Hva vil pengene som samles inn bli brukt til?

– De går til tre forskjellige ting. Det skal gå til å skape mer informasjon og mer åpenhet. Det skal gå til forskning. Og det skal gå til aktivitetstilbud, forklarer Rasmussen.

Mangler fortsatt folk

Kun få dager før Tv-aksjonen gjennomføres, er det fortsatt slik at man mangler bøssebærere i Buskerud.

– Her i fylket er det 4000 som skal ut og gå, og vi trenger flere. Så det er bare å melde seg. De kan gå inn på blimed.no og registrere seg der, eller ringe 02025 og registrere seg der, sier Rasmussen.

– Hvor sent kan man melde seg? Kan man bare kaste seg på søndag morgen?

– Ja, helt klart. Veldig mange som også bare dukker opp den dagen. Vi ønsker jo selvfølgelig at folk skal registrere seg først, men det er helt klart at hvis folk vil gå, så må de bare stille opp i sitt lokalmiljø.

Innsamlingen er allerede i gang, og det har blant annet blitt samlet inn penger fra næringslivet i Kongsberg, Hønefoss og Drammen.

– Så langt har det kommet inn en god del, 800 000 kroner, sier Rasmussen.

Tema som engasjerer

Tradisjonelt sett har Buskerud ligget langt nede på lista over giverfylker. Det håper fylkesaksjonslederen at snur i år.

– Håper selvfølgelig at det går bedre. Vi vet jo at dette er et tema som engasjerer skikkelig, og i Buskerud så er det veldig stor kunnskap på området. Det har vært et veldig stort engasjement i år, så vi ser jo for oss at det skal gå enda bedre i år. Vi håper jo på det.

– Hva tror du det er med dette temaet som engasjerer folk?

– Det er som vi var inne på, det er mange som er rammet av sykdommen, det er mange pårørende og det er mange som kjenner til denne sykdommen. Det kan være i familien, det kan være en kollega, det kan være en venn. Men de aller fleste har følt dette på kroppen på en eller annen måte, så det er noe som står oss nært, avslutter Rasmussen.