NRK Meny
Normal

Tre personer funnet etter stor leteaksjon

Det ble igangsatt en stor leteaksjon i Sylling i går kveld etter at tre personer gikk seg bort i skogen.

Laster kart, vennligst vent...

Store styrker lette i går etter tre personer som gikk seg vekk i skogen.

SYLLING/DRAMMEN (NRK): En jente på 8 år, hennes far på 34 år og bestefar på 64 år hadde lagt ut på en gåtur fra en hytte i 14-tiden mandag.

Da de ikke klarte å finne veien tilbake, valgte familien på hytta å be politiet om hjelp, forteller operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt.

– Familien hadde hatt kontakt med de tre i 16-tiden. De tre ønsket GPS-koordinatene til hytta, men da familien mistet kontakten med de, valgte de å kontakte oss for hjelp.

Funnet av helikopter

Styrker fra Norske redningshunder, Norsk Folkehjelp og Røde Kors ble satt inn i søket, i tillegg til flere patruljer fra politiet.

– Vi satt også inn et helikopter. Dette fant ganske raskt et spor som de fulgte inn til en liten hytte i skogen, der det var lys. Da patruljer nådde hytta fant de jenta og bestefaren i god behold, sier Mørch.

Skulle skaffe hjelp

Faren var ikke til stede, men hadde gått videre for å finne et sted med mobildekning, forteller Mørch.

– Det er generelt veldig dårlig mobildekning i området, så far hadde forsøkt å finne en topp hvor han kunne få sendt en sms. Det kan se ut som far hadde gått seg litt bort, og ikke fant tilbake til hytta hvor de to andre befant seg.

– Faren ble funnet av en politipatrulje fra Nordre Buskerud på Modumsiden. Også han var i god behold, sier Mørch.