NRK Meny
Normal

– Hadde du gitt meg dette tilbudet før seriestart, så hadde jeg tatt det

Ingen er desperate i Mjøndalen, men klubben vet at de snart må ta poeng for at de skal overleve i eliteserien. Følg Molde - Mjøndalen fra 15.30.

Vegard Hansen

Vegard Hansen sier det ikke er overraskende at laget ligger der det ligger på tabellen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi trengte disse to ukene, for vi har hatt litt småskader og litt rusk, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Det har vært spillefri i eliteserien på grunn av landslagskamper, men nå er det klart for en svært spennende avslutning på eliteserien.

Og Mjøndalen er, som mange spådde, innblandet i bunnstriden.

– Vi er totalt sett i en posisjon som er helt ok. Hadde vi fått tilbud om dette før serien startet, så hadde jeg nok tatt den muligheten. Men jeg hadde ikke tatt den etter sju-åtte kamper, for da lå vi godt an. Men totalen er ikke overraskende. Vi kunne fort vært i situasjonen til Sandefjord, sier Hansen og legger til:

– Vi er med. Delvis fordi de andre rundt oss har vært like dårlige.

Følg kampen mellom Molde og Mjøndalen fra klokka 15.30:

Laster innhold, vennligst vent..

Har ikke mye å spille for

Fire runder gjenstår for Mjøndalen, og mange i Nedre Eiker har nok pekt seg ut neste rundes oppgjør borte mot Start som skjebnekampen. Men før den tid venter fjorårets seriemester.

– Molde har ikke så veldig mye å spille for, bortsett fra ære og litt plassering. De bruker vel denne kampen til å forberede seg til europacup. Så vi er litt usikre på hvordan det slår ut. Det er en vanskelig kamp, men vi må snart få noen poeng. Vi kan like gjerne få det nå, sier Hansen.

– Hva må dere ha med hjem for at du skal være fornøyd?

– Ett heldig poeng eller tre hadde vært fantastisk. Men det avhenger av hva Start og Tromsø gjør. Nå har de begge kamper mot motstandere de kan slå, så det blir en avgjørende helg sånn sett. Kommer vi oss igjennom denne, og er med, så har vi to muligheter mot Start og Aalesund, forklarer Hansen.

Vegard Forren

Sist Mjøndalen og Molde møttes, var det romsdalingene som hadde mest å juble for. De vant 3–0 i Nedre Eiker.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Lærer hver uke

Mjøndalen står med seks kamper uten seier, og så langt har ikke laget vunnet en eneste eliteseriekamp på bortebane denne sesongen. Treneren sier laget fortsetter å utvikle seg.

– Vi spiller i eliteserien og lærer for hver uke, så vi får se. Kanskje holder vi oss, det hadde vært fantastisk. Da skal vi være godt forberedt neste år.

Og selv om mange kanskje allerede har begynt å tenke litt på neste rundes oppgjør mot Start, har klubben fullt fokus på oppgjøret som venter.

– Vi vet den kampen kommer. Vi vet den blir viktig. Men alt fokus nå ligger på Molde, avslutter Hansen.