NRK Meny
Normal

Stas med sommerleir

Denne uken åpnet Camp Killingen for skolebarn i alderen 8–13 år fra Drammen. Mange av barna drar på sommerleiren år etter år.

Killingholmen

Idylliske Killingholmen.

Foto: Anna Kristine Valderhaug / NRK

På en brygge like ved Bjerkøya i Sande står 30 spente barn mellom 8 og 13 år og tripper opp og ned blant store kofferter.

Båtfører Mons Brænnstrøm kommer med båten sin for å frakte barna over til Killingholmen. Han har jobbet på Camp Killingen i ni år, og gleder seg like mye i år som tidligere år. Og han er optimistisk uansett om det blir strålende sol eller regner i bøttevis.

Mons Brænnstrøm i båten

Mons Brænnstrøm jobber som båtfører på Camp Killingen.

Foto: Anna Kristine Valderhaug / NRK

– Det er et herlig sted å være. Det er like spennende hvert år å møte igjen noen av de kjente barna, og noen nye. Alt ligger til rette for en kjempesommer.

Denne sommeren er tre uker i juli spekket med sommeraktiviteter for ferierende skolebarn. Kirkens bymisjon arrangerer sommerleiren, og har som mål å gi et innholdsrikt og trygt ferietilbud til skolebarn.

Båter på stranda

Killingholmen har blant annet vannsklie, kanoer og robåter.

Foto: Anna Kristine Valderhaug / NRK

Vel fremme på øya fraktes barna og koffertene i land av båtfører Brænnstrøm, og lederne samler etter hvert barna for å ønske dem velkommen.

– Hei alle sammen, veldig hyggelig å se alle de vi har sett før, også er vi glade for å se mange nye fjes også, sier en av lederne på velkomstmøte.

Populært ferietilbud

Mange av barna kommer hit år etter år.

– Jeg tror dette er mitt sjette eller syvende år, sier en av guttene.

– Det beste jeg vet er fotballturneringen her. Jeg har vunnet før, og satser på å vinne i år også, sier han ivrig.

En av jentene sier at hun liker seg svært godt her.

– Dette er mitt tredje år. Jeg hadde lyst til å komme tilbake fordi det er så fint her. Også liker jeg veldig godt de voksne som er her. Også er det fint å møte nye, sier hun.

Ferieaktig sommerjobb

– Selvfølgelig får noen av barna hjemlengsel av og til, men stort sett har de det veldig fint og koser seg, sier Victoria Fivelstad. Hun er en av lederne som har sommerjobb på Killingholmen.

– Men det føles nesten som å være på ferie. Det er veldig givende, man har det gøy hele tiden, hver eneste dag, sier Fivelstad.

I løpet av uken barna er der kan de blant annet være med på bryggeløp, disko og orientering.

Flytevester på Killingholmen

Målet er å gi barna en trygg og morsom ferie.

Foto: Anna Kristine Valderhaug / NRK