Leteaksjon etter funn av tom jolle

Et helikopter fra Hovedredningssentralen og to skøyter fra Redningsselskapet har søkt i deler av Oslofjorden. Aksjonen ble avsluttet søndag.

Rød jolle

Den røde jolla var tom, og motoren sto nede i vannet da den kom drivende.

Foto: Hovedredningssentralen Sør-Norge

Søndag ettermiddag forteller operasjonsleder Olav Myrvold at båteieren er en dame i Son. Hun tror noen har forsøkt å stjele båten. Det er ikke hennes motor. Myrvold sier det fremdeles er usikkert om det kan ha vært folk i båten, men søket er avsluttet.

Politiet i Buskerud ba om hjelp da en tom jolle kom drivende mot Tofteholmen søndag morgen.

– Vi vet ikke om det kan ha vært personer ombord, sier operasjonsleder Olav Myrvold til NRK.

Det ligger ølbokser, en spritflaske og papptallerkener i båten. Motoren har ikke deksel. Myrvold mener det kan bety at noen har hatt startvansker. Det kan også bety at noen har forsøkt å stjele den.

– Den kan ha blitt stjålet, eller den kan ha slitt seg. Vi vet ikke hva som ligger bak, men vi vil være sikre på at det ikke er noen som har falt ut av båten.

En rød Pioner

Hovedredningssentralen bekrefter at det er søkt i et stort område, men det er ikke funnet noe eller noen som de kan sette i sammenheng med funnet av den røde Pioner-jolla.

Operasjonsleder Myrvold opplyser at ingen er meldt savnet. Politiet ønsker tips fra folk som kjenner igjen den lille båten.

Laster kart, vennligst vent...

Redningshelikopter og båter har lett i deler av Oslofjorden søndag formiddag.