NRK Meny
Normal

Smerud ferdig som trener i Hønefoss

Leif Gunnar Smerud gir seg som trener for Hønefoss Ballklubb etter at klubben rykket ned til førstedivisjon.

smerud

Leif Gunnar Smerud har trent Hønefoss Ballklubb i tre sesonger, men nå er det slutt. Fredag ble klubben og treneren enige om å avslutte samarbeidet.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Trenerduoen Leif Gunnar Smerud og Pål Arne Johansen er historie i Hønefoss Ballklubb. Fredag ble de enige om å avslutte samarbeidet med klubben, skriver Ringerikes Blad.

– Det er en enighet om at vi avrunder nå, sier Smerud til NRK.no.

Trenerteamet hadde kontrakt med Ringeriksklubben ut denne sesongen.

Les: Usikker fremtid for Smerud

HBK skal spille i førstedivisjon

Smerud og Johansen kom til Hønefoss Ballklubb i 2011, da hadde klubben akkurat rykket ned til førstedivisjon. Året etter var de tilbake i eliteserien, før de igjen rykket ned etter årets sesong.

– Det har vært tre flotte år. Vi rykket opp og holdt oss i eliteserien to sesonger. Vi har etablert oss blant de 20. beste lagene i Norge, noe som er målsettingen til klubben, sier Smerud.

Hønefoss endte sist på tabellen i årets eliteserie med 29 poeng. 13 av poengene tok imidlertid HBK på de ti siste kampene.

– Jeg fokuserer mest på at vi hadde en veldig god avslutning på sesongen. Det er synd at det endte med nedrykk, men jeg er stolt av det vi presterte mot slutten av sesongen.

Les: – Mitt fokus er Hønefoss

Mindre penger i klubbkassa

Nedrykket får økonomiske konsekvenser for klubben som mister om lag 12 millioner kroner neste sesong.

– Leif Gunnar og Pål Arne er ambisiøse trenere som holder et svært høyt faglig nivå, og ettersom økonomien nå tilsier at vårt sportslige apparat også må justeres, er begge parter enige om ikke å forlenge samarbeidet, men ønske hverandre lykke til videre, sier Hønefoss BK Toppfotballs styreleder, Niels Røine til Ringerikes Blad.

Leif Gunnar Smerud sier han ser frem til å jobbe med å utvikle fotballen i Norge, men han vet ikke hvor veien går videre.

– Primært fokus for meg nå er å videreutvikle meg, sier Smerud.

– Har du fått trenertilbud fra andre klubber?

– Det vil jeg ikke kommentere.