NRK Meny
Normal

Sier ja til idrettshall i Drammen

Drammen Idrettsråd sier ja til å samarbeide med Drammen kommune om å utvikle Marienlyst og flytte friidrettsbanen til Åssiden.

Jan Rockstad

Jan Rockstad er godt fornøyd med at idretten i går kom til enighet om veien videre.

Foto: Ingunn Håkestad Bråthen / NRK

Det ble klart på et møte tirsdag kveld. I forkant av møtet var det forventet stor uenighet, men slik ble det ikke.

– Jeg er litt overrasket, innrømmer styreleder i Drammens Idrettsråd, Jan Rockstad.

Men han synes det beste er at forslaget ble vedtatt med alles stemmer unntatt en.

– Vi hadde håpet at vi skulle få et klart flertall for det ene eller det andre forslaget og det fikk vi.

Avtalen som nå er spikret sier ja til en ny multihall på Marienlyst, og flytte friidrettsbanen til Berskaug på Åssiden. Men i avtalen får også friidretten hele 50 millioner kroner fra kommunen. Den skal gi ny bane og innendørshall.

Nå starter arbeidet med en reguleringsplan.

– Dette vil ta to år, og flere har sagt at det ikke bare er idretten som skal si sitt i denne saken og slik blir det heller ikke. Når arbeidet med reguleringsplanen starter får alle muligheten til å si sitt.

Les også: Vil ha folket på vippen

Rekordstort oppmøte

Det var rekordmange som hadde møtt opp til årsmøte i Drammen Idrettsråd tirsdag kveld skriver Drammens Tidende. Klubbhuset til Drammen ballklubb var stappfullt med til sammen 60 stemmeberettigede delegater og over 30 tilhørende.

Blant dem var byutviklingsdirektør Bertil Horvli, som konstaterte at avtalen var nesten enstemmig.

– Dette er et skritt videre for utviklingen av Marienlyst. Det er bra at vi har fått på plass en felles plattform. Nå er det opp til politikerne hva de vil gjøre, sier Horvli, som fulgte møtet til behandlingen av avtalen var over til avisa.

Endringen siden saken ble utsatt i bystyret før jul, er at friidretten har fått mer penger til en innendørshall på Berskaug. Nesten dobbelt så mye som først planlagt er kommunen nå villig til å gå ut med.