NRK Meny
Normal

Drammensruss utestengt fra Landstreffet

En russebuss fra Drammensrussen er utestengt fra Landstreffet i Stavanger. Det er første gang på 29 år at en buss blir stengt ute fra arrangementet i Kongeparken.

Aasmund Lund

– Sikkerheten går først, sier Aasmund Lund, presseansvarlig i Kongeparken.

Foto: Kaj Hjertenes

– Det er en vanskelig avgjørelse å ta en beslutning som utestenger såpass mange personer, men her er det sikkerhet som gjelder.

Det sier Aasmund Lund, presseansvarlig i Kongeparken.

Sikkerhet først

I helgen feires 13 års skolegang av 13 000 russ på Landstreffet i Kongeparken i Stavanger. Men en russebuss fra Drammensrussen har blitt utestengt fra arrangementet.

– Sikkerheten på landstreffet er noe vi bruker 12 måneder i året på, så det er hele tiden evalueringer som gjøres. Det har blitt bestemt at det er en buss som skal utestenges på grunn av at det har blitt bråk på andre russearrangementer, og de har også blitt utvist fra et annet russearrangement.

Russebusser på treff på Tryvann

Det var etter bråk på Tryvann at Kongeparken valgte å utestenge russebussen fra Drammen. (ILLUSTRASJONSFOTO)

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Ifølge russebussen selv skal årsaken til utestengelsen være at medlemmer av bussen oppførte seg truende på et tidligere arrangement på Tryvann i Oslo. Her skal russen ha fått advarsler før de også her ble utestengt fra arrangementet.

Veldig skuffet

En representant fra russebussen sier de er veldig skuffet over Kongeparkens avgjørelse, og hadde ikke ventet at hendelsen på Tryvann skulle ha konsekvenser for deltakelsen på Landstreffet.

– Vi er kjempeskuffa og syns det er urettferdig. Vi hadde noen medlemmer på bussen som oppførte seg dårlig på Tryvann, og var truende mot andre russ. Men disse er nå kastet av bussen. Derfor skjønner vi ikke hvorfor vi ikke blir sluppet inn igjen.

Landstreffet er landets største russearrangement og holdes for 29. gang. I år er første gang en buss har blitt utestengt, sier Lund.

I samarbeid med politiet

– Det er vi som ene og alene evaluerer sikkerhetsforholdene her til enhver tid, så det er vi som har bestemt dette. Men vi er i tett samarbeid med politiet.

– Dette er første gangen. Det er selvfølgelig veldig trist at man må gå til så drastiske tiltak, men for oss så er dette særdeles viktig, for det skal ikke mer enn en eller to personer til som kan gjøre dette til en lite hyggelig opplevelse. Så for å være føre var og sørge for at dette blir et bra arrangement så vi oss nødt for å gjøre dette, sier Lund.