Normal

Rallyduo satser på EM i 2016

Rallyparet Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra Steinberg satser på å kjøre tre EM-runder i 2016. Målet er å kjempe om EM-tittelen i 2018.

Rallyduo satser på EM

Larsen og Eriksen ble norgesmestre i 2012 og 2014.

Foto: BENJAMIN A. WARD

Rallykameratene Larsen og Eriksen har kjent hverandre siden de lærte å gå. Nå vil de ta steget ut i Europa.

De to skal kjøre i et antall utvalgte runder av FIA, European Rally Championship. Første runde blir i Rally Liepaja i Latvia 5. til 7. februar. De neste to løpene Larsen og Eriksen skal kjøre går i Azorene og Estland. Ambisjonene er å kjempe om pallen i hvert EM-løp de deltar i.

Norgesmestre

Teamet Larsen Motorsport debuterte med Sigdals-rally i 2009, med mål å ha det gøy. Siden har utviklingen gått raskt. Allerede samme sesong kom guttenes første seier. I 2012 og 2014 ble Larsen og Eriksen norgesmestre.

Larsen og Eriksen til EM

Det går unna i svingene når Larsen og Eriksen kjører rally.

Foto: Otto Johansson

– Vi er klar over at vi har lite erfaring når det gjelder store internasjonale løp, men vi har alltid høye ambisjoner når vi står på startstreken. Vi har derfor mål om å kjempe om pallen i de EM-rundene som vi deltar i neste år, sier Frank Tore Larsen.

Smågutter

– Dette er fantastiske nyheter for Frank Tore og meg, vi har jobbet ekstremt hardt de siste årene og er skikkelig stolte av å kunne prestere vår tredje sesong i en av Norges råeste rallybiler. Som privat rallyteam og lokale "smågutter" er dette en stor bragd, sier co-driver Torstein Eriksen.

Larsen og Eriksen

Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen under NM-runden i rally på Hamar, Rally Hedemarken.

Foto: BENJAMIN A. WARD / Larsen Motorsport

Larsen og Eriksen kjører en Ford Fiesta R5 som en del av Ford-forhandler Røhne Selmers nye rallyteam RS Motorsport.

– Disse tre løpene i 2016 blir opptakten til full deltakelse i 2017 og 2018 der vi vil være med og kjempe om EM-tittelen, sier Torstein Eriksen.