NRK Meny
Normal

– Høres ut som om presset er på Rosenborg

Espeseth mener Per Joar Hansens uttalelser viser at presset i «gullkampen» ligger på trønderne.

Erik Espeseth

Daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth, mener presset ligger på Rosenborg før siste serierunde.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

– Nå tror jeg det er 50/50, sa Rosenborg-trener Per Joar Hansen til NRK etter kampslutt i går, og la til:

Hansen

Rosenborg-trener Per Joar Hansen mener presset ligger på Strømsgodset.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det er en tøff situasjon for Strømsgodset, for nå må de prestere. De har egentlig alt å tape, og vi har alt å vinne. Inngangen til de to kampene er helt annerledes enn de kunne ha vært.

Utsagnene får daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth, til å trekke på smilebåndet:

– «Perry» kjenner jeg godt, han er en taktiker av rang. Nå skal han legge masse press over på oss, og sier at vi ikke har vært med på dette før. Vi var med på dette i fjor, og høstet erfaringer av det, sier Espeseth og legger til:

– Det er nesten litt rart at «Perry», som er såpass nøktern, begynner sånn. Det syntes jeg er litt morsomt. Jeg vil snu det tilbake til min gamle kollega og si: Det spørs om ikke du viser at presset nå er på dere, forklarer Espeseth.

– Er dette et uttrykk for det?

– Det høres nesten litt sånn ut, humrer Espeseth.

Les også: Deila lader opp til gullfest: – Blir tidenes kamp i Drammen

Må beholde roen

Med én kamp igjen å spille er det ett poeng som skiller de to lagene. Det betyr at Strømsgodset har alt i egne hender, og blir seriemester med seier hjemme mot Haugesund i siste serierunde.

Les også: Espeseth blir i Strømsgodset

Espeseth mener det blir viktig for klubben og laget å gjøre minst mulig endringer.

– Det viktigste frem mot kampen er å gjøre de tingene vi har gjort hele veien. Nemlig å beholde roen og ha gode treninger. Jeg skal være forsiktig med å være fotballekspert, men vi må gå ut sånn som vi pleier å gjøre på Marienlyst. Vi skal score mål, og vi skal føre og vinne kampen. Hva Rosenborg velger å gjøre på Åråsen får de finne ut selv. Vi har dette i egne hender, forteller Espeseth.

Godset-supportere fyller pubene i Drammen

Søndag var alle utesteder i Drammen fylt til randen. Men supporterne må vente enda en uke før de vet om det blir gull.

Foto: Anders Nielsen / NRK

– Hvordan blir denne uka?

– Hektisk, på en positiv måte. Mye av oppmerksomheten kommer til å være rettet mot oss og Trøndelag denne uka, men vi elsker det jo. Vi er jo i underholdningsbransjen. Hvis ikke vi hadde gjort det, så måtte vi ha funnet på noe annet, sier Espeseth.

Les også: Cupfinalehelten tror på lys SIF-framtid

Det bruser og bobler

– Hvordan er du å ha i hus nå om dagen?

– Det tror jeg ikke min kjære vakre fru og barna vet noe særlig om, for jeg er stort sett her i Drammen. Jeg har mitt andre hjem på hotellet borti gata her. Men jeg er nok ganske rolig utad, mens inni meg bruser og bobler det. Og det blir vel litt sånn som å stikke en liten nål inn i en ballong neste mandag, nesten uavhengig av resultat. Da er det greit å ta en dag eller to fri, tenker jeg, sier Espeseth.

– Men skulle dette gå veien, så er vel ingenting bedre enn å avgjøre på hjemmebane?

– Avgjøre ting på hjemmebane, i siste liten, det skaper en sånn impulshandling blant hele byens befolkning. Og skulle dette ende i vår favør på søndag, så tipper jeg det blir ny rekord i sentrum, avslutter Espeseth.