NRK Meny
Normal

Øker sikkerheten før kamp

DRAMMEN (NRK): Drammen kommune har valgt å sette opp ekstra vakthold på Marienlyst natt til lørdag før kampen mellom Strømsgodset og Mjøndalen. Grunnen er risiko for hærverk fra bortesupporterne.

Marienlyst stadion

ØKT SIKKERHET: Drammen kommune har økt vaktholdet rundt Marienlyst stadion før lørdagens kamp mellom Strømsgodset og Mjøndalen. (Bildet er tatt i en annen sammenheng).

Foto: Anders Nielsen / NRK

Lørdag er det duket for lokaloppgjør mellom Strømsgodset og Mjøndalen, og Drammen kommune har i den forbindelse økt sikkerheten rundt stadion, allerede to netter før kampstart.

Det bekrefter Arve Hauklien Røren i Drammen kommune.

– Vi har hatt Securitas-vakter rundt Marienlyst stadion gjennom hele natten fra i går, og kommer til å ha vakthold natt til lørdag også.

Hvor mye vakthold det er snakk vil han imidlertid ikke svare på.

– Hvor mange Securitas-vakter vi har i området rundt Marienlyst vil jeg ikke kommentere.

Fare for hærverk

Hauklien Røren i Drammen kommune sier at de vurderer sikkerheten fra kamp til kamp, og at de i denne kampen har vurdert at det er behov for ekstra sikkerhet nettene før kampstart.

– Vi har vurdert at det er en risiko for hærverk fra bortesupporterne, og det er grunnen til at vi har valgt å øke sikkerheten før kampdag.

Hvor vanlig er det å ha vakthold gjennom natta rundt stadion dagen før kamp?

– Det vurderer vi fra gang til gang. Denne gangen har vi voktet stadion sammen med Securitas-vakter i natt og skal gjøre det natt til i morgen. Vi har jo hørt snakk om at noen kan finne på noe tøys, sier Røren.