Hopp til innhold

– Døde trolig av forgiftning

Tirsdag morgen kom den foreløpige obduksjonsrapporten etter det som trolig var en gassulykke i Øvre Eiker i helga. To personer døde og to personer ble alvorlig skadd.

Hytte Lauvtjern Øvre Eiker

Det var i denne hytta ved Lauvtjern i Øvre Eiker politiet fant to døde personer lørdag kveld.

Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK

Stig Rønneberg

Stig Rønneberg er lensmann i Øvre Eiker.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Den foreløpige obduksjonsrapporten etter hyttedødsfallene i Øvre Eiker viser at det kan være en sammenheng mellom en gasslekkasje og dødsfallene. Tidligere har politiet sagt at de kjente en sterk gasslukt da de kom fram til hytta.

– De opplysningene vi har fått i den foreløpige rapprten, tilsier at vi fortsatt skal jobbe med muligheten for at dødsfallene enten skyldes propanforgiftning eller kullosforgiftning, sier lensmann i Øvre Eiker, Stig Rønneberg.

Hvis dødsfallene skyldes kullosforgiftning, betyr det med andre ord at det kan ha vært mangel på oksygen i hytta.

Det var lørdag kveld Monica Wendelborg Seiler (31) og hennes sønn Oliver Wendelborg Løvik (7) ble funnet døde i en hytte ved Lauvtjern i Øvre Eiker.

Kvinnens datter på ni år og en venn av kvinnen ble alvorlig skadd.

Politiet må vente på blodprøver som er tatt av de omkomne, før de kan få et endelig svar på dødsårsaken. Det kan ta inntil 14 dager før politiet får resultatet av analysene.

Undersøker propanutstyret

Propanutstyret på hytta ble tidligere i dag sendt til Kripos for nærmere undersøkelser.

– De skal se om de kan finne feil og mangler på utstyret, og om det kan ha vært årsaken til de tragiske dødsfallene, sier Rønneberg.

Ifølge lensmannen har politiet ingen holdepunkter for å tro at det har skjedd noe kriminelt.