Politiet: – Ikke utsatt for noe kriminelt

Den døde mannen som ble funnet i Modum på mandag, var ikke utsatt for noe kriminelt. Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten.

Laster kart, vennligst vent...

Den omkomne ble funnet like sør for Vikersundbakken.

Mandag formiddag ble en død mann funnet av en tilfeldig turgåer like sør for Vikersundbakken i Modum. Alt tydet på at mannen hadde ligget der en stund, og han ble sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon.

Christian Berge, Nordre Buskerud politidistrikt

Etterforskningsleder Christian Berge ved Nordre Buskerud politidistrikt sier det vil ta noe tid før den døde mannens identitet er helt klarlagt.

Foto: Knut Skyllingstad

Ifølge politiet viser den foreløpige obduksjonsrapporten at den døde er en voksen mann. Dødsårsaken er ikke endelig klar.

– Nei, det vil ta lengre tid før vi får svar på det, men han ble ikke utsatt for noe kriminelt, ifølge de foreløpige undersøkelsene som rettsmedisinerne har gjort, sier seksjonsleder for etterforskning ved Nordre Buskerud politidistrikt, Christan Berge.

Trolig polsk mann

Den eneste som har vært meldt savnet i området de siste månedene, er en polsk mann som hadde kommet for å jobbe i Norge. Politiet sjekker nå mannens identitet med hans familie i Polen.

– Denne identitetssjekken kan ta litt tid, men vi jobber så raskt vi kan, sier Berge.

Først når den dødes identitet er klar kan han eventuelt sendes til hjemlandet. Det kan ta flere måneder før den endelige obduksjonsrapporten er klar.