Noe bedre på fjellovergangene

Det er noe bedre framkommelighet mellom øst og vest, etter at alle fjellovergangene var stengt for normal trafikk lørdag. Men veiene kan bli stengt igjen utover søndag.

Riksvei 7 stengt

STENGT: Riksvei 7 er fortsatt stengt etter ekstremværet 'Ole'. Dette bildet er fra Leiro rett før klokken 0930.

Foto: Webkamera / Statens vegvesen

Ekstremværet "Ole" førte til store problemer på fjellovergangene lørdag. Da var alle veiene mellom øst og vest stengt for alle personbiler.

Søndag er fortsatt flere veier stengt, men det er litt lettere å komme seg over fjellet. Det er innført kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell, på E16 over Filefjell og på riksvei 52 over Hemsedalsfjellet. Der er det åtte timers ventetid for å komme seg over fjellet.

Fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland er stengt og blir ikke åpnet i dag. Riksvei 7 er også fortsatt stengt, men veien blir trolig åpnet i løpet av søndag.

– Folk reagerer gjerne på at det ser ut til å være fint vær, og de lurer på hvorfor det ikke blir åpnet. Men vi har en del etterslep på snøfonner som må fjernes, og det tar gjerne litt tid, sier trafikkoperater Leif Christensen ved Vegtrafikksentralen.

Du kan få flere detaljer om veiene på NRK trafikk.

Kan bli stengt igjen

Ifølge Christensen kan det bli innført kolonnekjøring på riksvei 7 i løpet av noen timer, og i beste fall kan veien bli åpnet for normal trafikk.

Men gleden kan bli kortvarig, for mer vind utover dagen kan føre til ytterligere stengninger på fjellovergangene.

– Vinden skal øke på i fjellet, og mot kvelden kan det bli liten kuling. Så det kan være en viss mulighet for at veiene der det er kolonnekjøring nå, blir stengt utover dagen, sier Christensen.

Dyranut

Slik så det ut ved Dyranut på riksvei 7 søndag ved 0930-tiden.

Foto: Webkamera / Statens vegvesen