NRK Meny
Normal

Ni involvert i bobiluhell

I alt ni personer er involvert etter at en bil nestenkolliderte med en bobil i Hol. Bilene havnet på taket, men ingen skal være kritisk skadde.

Kø etter bobilkrasj på Fv 50 i Hol
Foto: Birgit Bakke Dysterud

Uhellet skjedde etter at en personbil fikk skrens i en sving og traff bobilen på fylkesvei 50 ved Hivjufossen torsdag kveld, ifølge politiet i Nordre Buskerud. Bilene havnet på taket, og bobilen havnet delvis uti elva som ligger langs veien. I alt ni personer satt i bilene.

– De sendes til legevakt med ambulanse, men luftambulanse er på stedet med lege for å ta en vurdering, sa politiets operasjonsleder Ole Kristian Bekkedal til NRK litt før klokka 19.30 torsdag.

Etter kort tid ble det bestemt at alle ni skulle sendes til legevakta i Ål. Fire voksne fra personbilen ble kjørt med ambulanse. Tre barn og to voksne fra bobilen ble fraktet med taxi.

Ved 23.30-tiden opplyser politiet at sju av de ni er sjekket ut av legevakta, mens to ligger over for observasjon. Barna er i alderen 5-11 år, mens de to voksne i bobilen er i 40-årene. I personbilen var det fire personer i 20-årene, ifølge operasjonsleder Beate Sem.

Bobilen er franskregistrert, mens personbilen er registrert i Italia, opplyser politiet. Veien var stengt, men ble like før klokken 20 åpnet i ett felt med manuell dirigering. Bergingsbil er på stedet.

Ved 21-tiden opplyser Bekkedal at de vil stenge veien på nytt mens de venter på en kranbil som må brukes for å få ut bobilen. Ved 23.30-tiden er politiet fortsatt på stedet i forbindelse med dette bergingsoppdraget.

Mye vann på veien

Politiet fikk melding om uhellet like etter klokka 19 torsdag. De vil snakke med de involverte som sannsynligvis er utenlandske statsborgere for å finne årsaken. I tillegg gjør de tekniske undersøkelser på åstedet.

Forholdene i området der kollisjonen skjedde er våte og mørke, ifølge operasjonslederen.

– Det var veldig mye vann i veibanen, sier Bekkedal.

En av de som kjørte i området da uhellet skjedde var Per Dysterud.

– Vraket fra personbilen var veldig sammentrykt. Så det er godt at ingen liv gikk tapt, sier han.