NRK Meny
Normal

Mister to av tre konsesjoner

Radio Power, som er en del av Jærradiogruppen, mister enda en radiokonsesjon i Buskerud.

Dualit DAB-radio

I dag ble det klart at Medietilsynet vil ta fra Radio Power konsesjonen i Røyken og Hurum.

For noen måneder siden mistet de konsesjonen i Drammensområdet. Nå har de bare Kongsbergområdet igjen.

NRJ Norge overtar

Det er Radio Melodi Norge AS, som eies av NRJ Norge, som skal overta konsesjonen i Røyken og Hurum.

- Jeg synes avgjørelsen er merkelig og veldig dum. Men jeg er ikke overrasket, sier direktør for Jærradiogruppen Geir Friberg.

Geir Friberg mener Medietilsynet ikke har satt seg grundig inn i søknadene. Han mener flere radiostasjoner i Norge har bydd urealistisk mye lokalt innhold, og at de derfor har fått konsesjonene.

– Det sier seg selv at på en liten plass som Røyken og Hurum så kan du ikke by mye mer enn 150 minutter med lokalt stoff i døgnet før det begynner å bli useriøst, sier Friberg.

Anker avgjørelsen

- Jeg vil anke Medietilsynets avgjørelse. Det er det ingen tvil om, sier Geir Friberg.

Om få uker skal Medietilsynet avgjøre hvem som får lokalradiokonsesjonen i Drammensområdet. Det er Kanal 1, som eies av mediehuset Drammens Tidende, som i dag har konsesjonen. Radio Power har tidligere anket denne avgjørelsen.

-Jeg er spent på utfallet. Men jeg har ikke troen på at vi vinner, sier Friberg.

Hvis Radio Power ikke får denne konsesjonen heller, betyr det at de fra 1. Januar 2010 bare kan sende radio i Kongsbergområdet.

Er det aktuelt for dere å bare ha sendinger i Kongsbergområdet?

- Den avgjørelsen tar vi eventuelt senere. Men det er selvfølgelig viktig for oss å beholde konsesjonen i Røyken og Hurum, sier Friberg.

Misfornøyd med Medietilsynet

Friberg er svært misfornøyd med Medietilsynets håndtering av denne saken. Det er Kirke- og kulturdepartementet som tar den endelige avgjørelsen i løpet av noen måneder.

- Jeg tror departementet nesten ligger og gråter. Her må de inn å rydde opp, og det blir en beinhard jobb. Jeg tror i verste fall at alt blir annulert. Men i beste fall rydder de opp på en fornuftig måte, og det blir ikke sånn som det er i dag, sier Geir Friberg.

Deler frekvens

I Midtfylket er det Radio Modum som får beholde allmennkonsesjonen. Men de vil fortsatt dele frekvensen med Radio R-35.

– Konsesjonene er tildelt i tråd med Kultur- og kirkedepartementets presisering av hva som skal forstås som ”lokalt innhold”, sier Gudbrand Guthus i Medietilsynet.

Konsesjonene gjelder for kommende konsesjonsperiode som starter 1. januar 2010 og varer til 31. desember 2016. Klagefrist på alle vedtak er 7. april 2009.