NRK Meny
Normal

Supersupportere i kommentatorboksen

Mjøndalen-supporter Kristoffer Reinsfelt Arnesen og Torgeir Micaelsen debuterer i kveld som NRK- kommentatorer når MIF møter Ullensaker Kisa i cupen.

Kampen starter 18.00

– Dette blir spennende.

Det sier Kristoffer Reinsfelt Arnesen. I kveld er han på plass på Mjøndalen stadion som kommentator for NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Som mangeårig supporter ser han at kampen muligens ikke kommer til å bli kommentert helt nøytralt.

– Det er jo umulig å kommentere en sånn kamp helt nøytralt, i og med at jeg har fulgt Mjøndalen siden jeg var bitte liten.

– Derfor har jeg fått en annen Mjøndalen-supporter, som vanligvis sitter på Stortinget som helsepolitisk talsmann for Ap, til å hjelpe meg. Nemlig Torgeir Micaelsen. Da kan han ta det nøytrale, så kan jeg ta det mer partiske.

– Hva er det nøytrale?

– Det er mer det som skjer på banen, og skader og sånne ting.

Planlegger trivia

Arnesen og Micaelsen

Torgeir Micaelsen og Kristoffer Reinsfelt Arnesen er NRKs fotballkommentatorer i kveldens kamp.

Foto: Privat

Selv om Arnesen selv mener han vil stå for det mer partiske i kommenteringen, så ligger han ikke på latsiden. Det ligger nemlig mye arbeid i å være partisk.

– Ull/Kisa er et sånt lag som ingen vet hvor kommer fra. De er fra Ullensaker, nord for Gardermoen, et sted som er borte før du får blunket når du passerer i bil.

– Jeg skal bruke dagen i dag på skaffe informasjon om disse folka. Jeg har fått tak i facebook-profilene til alle på Ull/Kisa-laget, så jeg tenkte at vi skulle ha litt trivia om hva de har i vekttall, hva de tjener, hvor de bor, hva de poster på sidene og sånne ting.

Hør intervju med Kristoffer Reinsfelt Arnesen om kommenteringen her:

Intervjuer: Anne-Marit Borgen Werring.

– Aldri vært så gode

Mjøndalen har hatt hellet med seg i de siste kampene. De har gått hele fem kamper uten seier. Men Arnesen sier at de faktisk ikke er så dårlige.

– Hvis man ser på de siste 22 årene, fra 1992 og frem til i dag, så er dette all-time-high for Mjøndalen. Vi har aldri vært bedre, og det skal vi huske på når vi går ut og møter disse folka fra ikke-stedet Ull/Kisa i dag.

– Vi får se da om vi klarer å kare oss videre i cupen, vi ønsker å møte et storlag på Mjøndalen stadion, og det er sånn at hvis vi vinner i dag så kan vi for eksempel trekke Rosenborg i neste runde. Det hadde vært gøy, sier Arnesen.