NRK Meny
Normal

Lille speil på veggen der..

...hvem er vakrest i landet her. Vi bruker milliarder av kroner på skjønnhet.

Spa

I løpet av årets første to måneder har vi nordmenn brukt over en milliard kroner på hud og hår. Ifølge ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå er det en økning på ti prosent fra i fjor.

På Imitch frisør i Drammen har det hatt enda større vekst, der har omsetningen økt med 25 prosent fra i fjor.

LES OGSÅ: Ansiktskremer for menn

Skal ha noe eget

Markedsansvarlig i Imitch, Steinar Aasheim, sier at grunnen er at folk steller håret mer regelmessig. Siden starten for 3,5 år siden har han merket at kundene stiller større krav.

- Folk ønsker seg ikke bare en "Diana-klipp" som alle går med. Kunden krever at en skal fornye hver enkelt, og det krever også mye av frisøren, sier han.

Frisør i salongen Kari Gevelt Andersen har merket at det ikke bare er hårklipp kundene ønsker seg når de går til frisøren. Og hun er ikke overrasket over at nordmenn har brukt over en milliard kroner på skjønnhet på bare to måneder.

- Mange vil ha kurer, hodebunnsmassasje og farging i tillegg til klipp, sier hun.

I følge Imitch klipper gjennomsnittskunden seg hver 6. uke, det vil si ca. 8 ganger i året. 8 turer til frisøren med en prislapp på 1500 kroner, blir 12 000 kroner i året. Åsheim vet hvorfor.

- Folk ser ikke på prisen lengre, de er mer opptatt av hva de får, sier han.

Frisør
Foto: Mari Wedø / NRK

Sex og singelliv

Tina Damslora er nesten ferdig med minicolorasjonen, hun bruker rundt 700 kroner på velvære i måneden.

- Jeg har begynt å bruke mer penger hos frisøren, sier hun

Også vennene hennes følger skjønnhetstrenden. Markedansvarlig i Imitch har gått fra 4-14 ansatte for å møte den økende kundemassen. Han tror det kan dreie seg om en "Sex og singelliv -trend".

- Det er på en måte det. Og jeg kan innrømme at grunnen til at vi startet denne salongen var at vi så at folk ville ha mer helhet og velvære, sier han.