NRK Meny
Normal

Lastebilsjåfør omkom i ulykke i Flå

En 35 år gammel mann omkom etter at lastebilen han kjørte, havnet utenfor veien og veltet på riksvei 7 ved i Flå i Hallingdal.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet fikk melding om ulykken ved Austvoll i Flå klokken 00.06 natt til tirsdag, og alle nødetater og luftambulanse ble sendt til stedet.

– Det ble raskt konstatert at føreren var omkommet. Det var ingen andre kjøretøyer involvert i ulykken, sier operasjonsleder Ole Tom Hovind i Nordre Buskerud politidistrikt.

Sjåføren var polsk statsborger, men kjørte for et norsk transportfirma.

– Vi vet at det var relativt kraftig snøvær på stedet, så det var nok noe vanskelige kjøreforhold. Om det var glatt tør vi ikke å si. Vi har foretatt friksjonsmålinger som vi vil få svar på noe senere, forklarer Hovind og legger til:

– Det er en slak kurve på stedet og lastebilen har havnet utenfor veibanen på høyre side, kjørt gjennom autovernet og ned på siden.

Det var ingen vitner til ulykken. Politiet ble varslet om ulykken fra AMK, som igjen ble varslet av forbipasserende på ulykkesstedet.

Kripos varsler pårørende

Politiet sier de har vært i kontakt med mannens arbeidsgiver.

– Vi vet at en polsk arbeidskollega også er varslet. Så får vi bistand til Kripos som står for videre varsling av familien i Polen, forteller Hovind.

Ifølge politiet er det vanlig vinterføre på ulykkesstedet, og de har ingen meldinger om spesielt vanskelige kjøreforhold.

– Men det er vinterføre og det har snødd, så vi oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene, sier Hovind.

– Var denne lastebilen skodd etter forholdene?

– Ja. Vi har ingenting som tilsier at den ikke var det. Det var en nesten ny lastebil, så det var nok andre omstendigheter enn kjøretøyet som var årsaken til ulykken, avslutter Hovind.