NRK Meny
Normal

Lunsj i Norges Bank

Tar du med matpakke så får du kaffe, te og frukt gratis. Men best av alt: Du får møte månedens utvalgte kunstner og kan spørre om alt. Se video.

Video nsps_upload_2009_9_4_17_59_36_798.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Det gamle og ærverdige Norges Bank-bygget i Skien har fått et nytt liv. Se video ved å trykke på bildet over.

Etter oppussingen har det indre liv dreid i en kunstnerisk retning og første fredag i måneden er det bare å møte opp.

Et møtested

- Dette gjør vi både for at kunstnere og publikum skal få møte hverandre, men også for at kunstnerne skal ha et møtested og diskutere fag, forteller styreleder Odd Fredrik Heiberg i Telemark kunstnersenter.

Og akkurat denne fredagen er det kunstnerparet Kyrre Andersen og Liv Anne Lundberg som er månedens utvalgte.

Epledilla

Paret er mest kjent for sine utsmykninger i det offentlige rom, gjerne i form av store fastmonterte objekter. Derfor valgte Andersen en annen måte å vise kunsten sin på.

- Vi viser en del såkalte prosessbilder, gjerne malerier og foto som har vært med på å danne grunnlaget for det som blir det endelige resultat. Akkurat nå har arbeidet med epler opptatt oss. Overflater på gamle og nye epler lysspill og strukturer, for eksempel.

- Hva gir det tilbake?

- Det gir masse inspirasjon for å prøve nye teknikker i senere arbeider, forteller Kyrre Andersen.

Fasaden ut mot folket

Telemark kunstnersenter har hatt en tradisjon med kunstnerlunsj i flere år, men håper at det skal ta seg enda mer opp i de nyoppussede lokalene.

- Vi ser at det stadig kommer nye folk, og nå ligger vi med fasaden rett ut mot en travel del av byen. Jo flere som hører om dette, jo flere nye vil det komme, håper styreleder Heiberg i Telemark Kunstnersenter.