NRK Meny
Normal

Klappet til kunstner

At kjæresten hadde donert kroppen sin til kunstneren Morten Viskum, skal ha fått det til å svartne for 31-åringen fra Geithus.

Morten Viskum
Foto: Harald Inderhaug / NRK

Det er Eikernytt.no som melder at kunstneren Morten Viskum lørdag kveld skal ha blitt slått to ganger av en mann som var gjest ved en fest på Vestfossen Kunstlaboratorium.

Bakgrunnen skal være at kjæresten til geithusingen skal ha donert kroppen sin til Viskum etter sin død, og at Viskum skal ha planer om å bruke den til å male med.

Det var på en fest etter åpningen av utstillingen "Oh my God" det skal ha oppstått munnhuggeri mellom Viskum og 31-åringen. Etter at det falt slag, skal gjester på festen ha klart å kaste ut mannen og låse døren.

 

 

Bortvist av politiet

Etterpå skal mannen ha slått og sparket i dører og vinduer fra utsiden, og kort før klokken 23.00 ble han bortvist av politiet.

Morten Viskum er lite lysten på å kommentere hendelsen, men sier at det Eikernytt.no har skrevet, er riktig.

- Det var jo mange vitner der, så jeg vil ikke benekte det. Men jeg har ikke noen kommentar til det, utover det som er skrevet allerede.

Bekrefter avtale

Viskum sier også at det er riktig at han har gjort en avtale med mannens kjæreste om å bruke kroppen hennes til å male med etter at hun er død.

Han ønsker imidlertid ikke å si om han vil anmelde mannen som skal ha slått ham.

- Der er det noe på gang som jeg ikke ønsker å kommentere akkurat nå.