NRK Meny
Normal

Keita blir utenlandsproff

Mohammed Keita har hatt sin siste dag i Strømsgodset. Mandag kveld setter han seg på flyet til Poznan, og allerede tirsdag drar han på treningsleir med den polske storklubben.

Muhammed Keita

Strømsgodsets Muhammed Keita med ballen mot Aalesunds Michael Barrantes Rojas.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Allerede i begynnelsen av mai ble det klart at den profilerte Strømsgodset-spilleren kom til å forlate Gamle gress for å bli proff i den polske toppklubben Lech Poznan. Og i morgen blir det brått en ny virkelighet for 23-åringen fra Drammen.

– Det er akkurat dette jeg trenger nå for å bli en bedre fotballspiller - å spille med press hver eneste dag. Og lære meg å tåle presset, sier Keita, som gleder seg stort til å begynne.

Stor overgang

Der er ikke mye han tar med seg til Polen. Kun noen boksershortser og det aller nødvendigste.

– Jeg har ikke så mye, jeg har jo bodd hjemme hos mamma til nå, så vi får ta det etter hvert, sier han.

Nå skal ha ha sin egen bolig, men har ikke funnet noen leilighet enda. Det blir hotell den første tiden, så regner han med å finne en leilighet mens han er på treningsleir. Han innrømmer at det blir en overgang, ikke bare sportslig.

– Jeg er elendig på å lage mat, derfor blir det mye å spise ute. Men det frykter han ikke, for mat er billig i Polen, og profflønna er til å leve av. Foreløpig reiser han alene, og alt han har av venner og familie er i Drammen, og kommer til å bli der.

–Dama mi studerer jus i Norge, og det er ikke så lett å få studert norske lover i Polen, fastslår han.

Skritt på veien

Han er glad for sjansen han får i Polen, men er klar på et det er et skritt på veien.

– Spillere herfra har en tendens til å gå videre til tysk eller russisk liga, men også mot Premier League. Det er klart jeg har ambisjoner, men dette er et perfekt sted å utvikle seg. Her satser de på å utvikle spillere, akkurat som i Strømsgodset, og jeg får sjansen til å spille på høyt nivå. Ikke minst håper jeg på Europaligaspill, sier han.

Har du hørt noe fra Ronny Deila? Det er jo de som spekulerer om at han ønsker å få med seg en og annen av de talentene han hadde i Strømsgodset.

– Jeg tror Ronny vet utmerket godt hvilke spillere som passer i Celtic, og Scottish Premiership. Jeg er ikke en av dem. Det er en liga som er mye mer fysisk enn det som passer for meg, sier han.

Oppdatert

Lech Poznan har vist interesse for Keita lenge. Det er to år siden agenten først kom i kontakt med den polske klubben, og polakkene har holdt seg tett oppdatert på Keita hele tiden.

– Det er en av grunnene til at det ble kontrakt med denne klubben, siden de har vist så stor interesse.

Men ferie blir det ikke på Muhammed Keita. Det bærer umiddelbart videre på treningsleir på samme sted som det portugisiske laget bodde da det var EM.

– Der er det nye fine baner, og det blir bra, sier han.

– Hvor lenge skal ris koke?

– 20 minutter, sier Keita med et lurt smil. Han kommer nok til å klare seg.