Kåret til årets kvinnelige forbilde

– Å få en pris på hjemmebane betyr ekstra mye, sier Amal Aden som er kåret til årets kvinnelige forbilde i Ringerike.

Amal Aden kåret til Årets kvinnelige forbilde i Ringerike

Amal Aden kåret til Årets kvinnelige forbilde i Ringerike

Foto: Kamila Majewska

Forfatter og samfunnsdebattant Amal Aden var en blant fem finalister i kåringen av årets, som kvinnenettverket NovaPro står bak.

Aden har vunnet flere priser for sitt engasjement for å fremme rettighetene til utsatte grupper. Likevel betyr det ekstra mye å få en pris på hjemmebane.

– Det var alltid utrolig hyggelig å få pris og positiv oppmerksomhet, men å få en pris hjemme i Ringerike betyr ekstra mye. Det er her i jeg bor. Å starte året med å få en forbilde-pris betyr veldig mye.

Motiverende

Prisen gir Aden en ekstra motivasjon til å fortsette kampen om likestilling i minoritetsmiljøene. Hun sier at prisen også kan være en motivasjon for andre i samme kamp.

– Det motiverer meg, men det motiveres også andre kvinner som prøver å løsrive seg eller kjemper for bedre likestilling innad i minoritetsmiljøene. Det er mulig, pg det er en glede.

– Den prisen er ikke bare til meg, men til alle andre som gjør en innsats for å forbedre likestillingen.

Visste ingenting på forhånd

Aden var på Klækken hotell for å holde foredrag onsdag kveld da prisen skulle utgis. Hun viste på forhånd at hun var en av finalistene, men visste ikke hvem som skulle få prisen.

– Etter at jeg var ferdig med foredraget, spiste vi. Så skulle vinneren kåres. Og for å være helt ærlig så visste jeg ikke hvem som skulle få prisen. Så det var en stor overraskelse.