NRK Meny
Normal

Kamara inne i landslagsvarmen

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo nølte ikke, og tok med Strømsgodsetspiss Ola Kamara i sin første landslagstropp.

Ola Kamara

Ola Kamara kan få sin landslagsdebut for Norge i VM-kvalifiseringskampene mot Slovenia og Island.

Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK

Dermed har Strømsgodset to spillere med i landslagstroppen, i og med at Stefan Johansen også fikk fornyet tillit av den nye sjefen.

– Jeg var veldig spent, men heldigvis ble det en lykkelig slutt. Jeg er veldig glad for at jeg er med, og for at Stefan er med. Samtidig hadde jeg et lite håp om at Øyvind Storflor også skulle være med, sier en glad Kamara til NRK.no.

Gratulasjonsmeldingene begynte umiddelbart å renne inn på 23-åringens mobiltelefon.

– Det er noen meldinger og tapte anrop nå. Det er fint å vite at mange unner meg suksess, sier Kamara.

Les også: Kom hjem og scoret tre ganger

Har spisskompetanse

Landslagssjefen hadde dette å si om Kamara under pressekonferansen:

– Kamara har spisskompetanse i det å score mål. Det er spennende det han har gjort i Strømsgodset, og jeg har lyst til å se han på samling nå, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Kamara har rett og slett ikke klart å slutte å score etter at han kom tilbake til Strømsgodset i sommer. 23-åringen har lagd 10 mål på 9 seriekamper for Godset, og er nummer tre på toppscorerlista i eliteserien.

– Det at jeg feilet i Tyskland, har nok mye å si for at jeg er så god akkurat nå. Jeg fant også ut at det nivået der er menneskelig, og har blitt litt mer voksen. Og så har jeg kommet tilbake til et bra lag, og fått lov til å være med med en gang. Jeg har prestert bra og vært effektiv, men det er også fordi laget er god, forklarer Kamara.

Les også: Comeback-Kamara fortsatte målshowet for Godset

– Kan dere ikke finne det i arkivet?

Stefan Johansen

Stefan Johansen var glad for å få med seg Ola Kamara på landslaget.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Også lagkamerat Stefan Johansen, som selv fikk fornyet tillit på landslaget, er glad for at Kamara er med i troppen.

– Det blir bra. Vi er gode kompiser, og han var en av de første jeg kom godt overens med her i Godset. Så å få følge av han på landslaget er kjempemessig, sier Johansen.

– Spør han hvem som hadde assist på hans første mål i Strømsgodset, skyter Kamara inn.

– Kan dere ikke finne det i arkivet, det gidder jeg ikke å ta nå, smiler Johansen.

Stemningen mellom de to kameratene er god, noe Johansen også understreket med å legge ut denne meldingen på Twitter like etter uttaket.

Laster Twitter-innhold

Og Strømsgodsets midtbanegeneral tror Godsets målmaskin kommer til å passe landslaget.

– Jeg tror Ola passer godt inn i landslaget. I fjor syntes jeg han ble flyttet litt mye rundt og skulle spille ving og det ene og det andre. Han skal spille spiss, og da er han kanskje den beste spissen i Norge. Han har levert der, og nå er han tatt ut på A-landslaget. Det sier vel sitt det, forklarer Johansen.

– Vi prøver ikke å snakke inn noen på landslaget, men jeg har sagt at det skal bli vanskelig å komme utenom Ola denne gangen, sier Johansen.

Hør hele intervjuet med Kamara og Johansen:

Strømsgodsets Ola Kamara og Stefan Johansen rett etter å ha blitt tatt ut på landslaget.

Hør Ola Kamara og Stefan Johansens reaksjoner etter å ha blitt tatt ut på landslaget. Reporter: Bjørn Olav Nordahl.

Stolt trener

Strømsgodset-trener Ronny Deila var en stolt mann, da han i dag fikk beskjed om at han har to spillere inne på landslaget. Nå ber han Kamara lære av Johansen.

– Det blir en del blest rundt dette her nå, så han må holde fokus på det som gjør han bedre. Så da håper jeg at han tenker godt igjennom det. Men det er vel som de fleste, de må oppleve det før de kan lære det. Så får vi se om han er litt bedre enn noen andre, sier en smilende Deila, som kanskje tenker på Stefan Johansens debut mot Sverige, der han åpnet kampen med en feilpasning som ga nabolandet et mål.

Uansett er Deila stolt over at to av hans elever nå får teste seg på det høyeste nivået.

– Det er kjempegøy at vi har med spillere. Vi ønsker å være med på den ypperste og beste arenaen, og da er det A-landslaget. Jeg er stolt og glad på guttas vegne, sier Deila.

Les også: – Han terroriserte oss

Håper på å bli romkamerater

Norge møter Slovenia i Maribor 11. oktober, mens Island kommer på besøk på Ullevaal stadion fire dager senere. Nå håper de to lagkameratene at de blir romkamerater når landslaget møtes.

– Jeg liker å være sammen med Stefan jeg, så jeg håper vi nå blir romkamerater på landslaget. Vi satser på det, sier Kamara.

– Stefan, vil du ha han på rommet?

– Selvfølgelig, det er kos det, avslutter en smilende Stefan Johansen.