NRK Meny
Normal

Iraker i retten for drap på kona

Neste uke starter rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha drept sin kone i Hemsedal i desember 2014. Kvinnen ble funnet død i en fryser.

Drap Hemsedal

Kvinnen ble funnet død 15. desember 2014.

Foto: Tordis Gauteplass

Den daværende 44-åringen befant seg i Irak da hans 34 år gamle kone ble funnet død i parets sokkelleilighet i Ulsåk i Hemsedal 15. desember 2014. Mannen meldte seg senere for politiet. Onsdag starter rettssaken i Hallingdal tingrett.

Har innrømmet drapet

Både den drepte kvinnen og den tiltalte ektemannen er opprinnelig fra Irak. De har to barn sammen, som ble tatt hånd om av barnevernet etter drapet. Mannen ble tiltalt for forsettlig drap. Ifølge tiltalen er kvelning dødsårsaken.

– Min klient har erkjent at han har drept sin kone, men sier at det skjedde i affekt og som en impulshandling. Jeg vil ikke komme så mye inn på omstendighetene nå, annet enn at han er dypt fortvilet og svært lei seg for det som har skjedd, sa den tiltaltes forsvarer Knut-Ole Bakke Hansen til VG i januar i fjor.

Ringte konas jobb

Paret var politiske flyktninger fra Nord-Irak som kom til Norge i 2009. De bodde først på et asylmottak i Ål, før de flyttet til Hemsedal. I bygda ble kvinnen en del av lokalsamfunnet, hvor hun blant annet sto på lista til Arbeiderpartiet til kommunestyret.

Den drepte kvinnen hadde to deltidsjobber, hvorav den ene var på Hemsedal asylmottak. Kort tiden før hun ble funnet drept, skal ektemannen ha ringt konas jobb og sagt at hun følte seg nedfor og ikke ville møte på jobb.

Det er satt av tre dager til rettssaken.