Godset er ute av cupen

Strømsgodset sto for en av onsdagens cupbomber, og er ute av norgesmesterskapet. Den dramatiske kampen mot Tromsdalen endte 4-2,

deila

Ronny Deila har litt å tenke på. Sjokktap mot Tromsdalen og en mulig overgang til Celtic gjør det til en travel dag.

Om det var all usikkerheten omkring trenerovergang til Celtic for Ronny Deila, som rystet drammenslaget, skal være usagt, men det er bare å se i øynene at cupen er ferdig for Deilas menn.

Men Godset sto ikke for det eneste sjokkresultatet i tredje cuprunde. Rosenborg tapte nemlig også 4–3 for Ranheim hjemme.

Raskt i trøbbel

Den tidligere cupmesteren havnet raskt i alvorlig trøbbel på TUIL arena.

Det første målet kom etter 27 minutter på grunn av rot i forsvaret til Strømsgodset. Dermed kunne TUIL kontre, og Sletvold satte ballen kontant i godset-nettet.

Men reduksjonen kom bare seks minutter ut i andre omgang, da Thomas Lehne Olsen satte inn målet for Godset. Stillingen 1–1 holdt til dommeren blåste etter 92 minutter.

Dermed var det klart for ekstraomganger med etter hvert seige bein i sommervarmen i Tromsø.

Intense ekstraomganger

Men, få minutter ut i første ekstraomgang er cupvinneren fra 2010 igjen i trøbbel på TUIL arena når Kim André Råde setter det andre målet inn for Tromsdalen.

Strømsgodset kjempet som løver for å utligne, men isteden var det Tromsdalen som trakk det lengste strået. I andre ekstraomgang klarer Tor Martin Mienna å tråkle seg gjennom et sløvt og frustrert bortelag, og setter ballen i mål fra spiss vinkel.

Bare to minutter senere svarer Godset og Martin Ovenstad setter ballen knallhardt i krysset. Stillingen er 3–2.

Nå våkner Strømsgodset og kampen bli virkelig intens. De øyner et ørlite håp om å komme ut av ekstraomgangene med uavgjort. Men et minutt senere punkteres kampen ettertrykkelig. Kim André Råde kommer seg fri i feltet og sender fjorårets seriemestre ut av cupen for godt, med 4–2 som det endelige resultatet.