- Ville helst unngå å møte Steaua Bucureşti

GodsetUnionen hadde helst sett at Strømsgodset slapp å møte Steaua Bucuresti. Også fordi supporterne deres ikke er mors beste barn.

Godsetunionen

Det blir et tøft møte mellom Strømsgodset og Steaua Bucuresti tror supporterlederen.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

I dag ble det kjent at Strømsgodset møter Steaua Bucuresti fra Romania i mesterligaens andre runde. Først kommer rumenerne til Drammen 16. juli. Deretter reiser Strømsgodset til Romania.

Må gjøre sitt aller beste

Marius Paulsen, leder i GodsetUnionen legger ikke skjul på hadde ønsket seg et annet lag enn Steaua Bucuresti

– Dette er et av de vanskeligste lagene vi kunne møte. Sportslig sett er Steaua en stor klubb og vi må gjøre vårt aller beste hvis vi skal ha mulighet til å avansere, sier Marius Paulsen.

– Fikk godset det akkurat det laget du håpa å unngå?

– Ja det var et av de laga jeg absolutt håpet å unngå, det er jo et av de største lagene i Romania, og de har vært med i champions league mange ganger tidligere, sier Marius Paulsen.

Farlige supportere

– Sett fra supportersiden var dette heller ikke noe ønskelag?

– Nei, det er tøffe supportermiljøer rundt de østeuropeiske klubbene.

Paulsen sier han er kjent med at de rumenske supporterne har en voldshistorikk. De har spilt flere kamper i Champions League på lukkede tribuner fordi det har vært mye tribunebråk.

– De har en del supportergrupper med høyreekstreme holdninger også, sier Paulsen.

Allerede etter trekningen i dag ble det arrangert et møte mellom politiet i Drammen og Strømsgodset.

Fra Romania til Drammen

– Det er uvisst hvor mange som kommer fra Romania til Drammen men med en så stor klubb som dette med så sto fanskare vil nok stille med et representativt antall supportere. Det er viktig at både vi og klubben tar de riktige forholdsreglene foran de to kampene.

Paulsen tenker også på sine supportere som skal til Romania for å se Strømsgodset spille der.

Turister

– Bucuresti er hovedstaden i Romania og det går fint an å være turist byen. Men man bør nok unngå å oppsøke feil steder og feil miljøer i byen i forbindelse med kampen.

– Det blir ikke organisert fellestur, men vi vil informere om transportmuligheter til og fra Romania, og til og fra flyplass i forbindelse med kampene. Vi vil gjøre det så lett som mulig for dem som ønsker seg hjem fra kampen samme kveld eller tidlig dagen etter.

– Har du trua?

– Jeg har litt trua, Strømsgodset på sitt beste kan ha mulighet hvis de legger et godt grunnlag i hjemmekampen først. Kampen på Marienlyst blir definitivt nøkkelen for videre avansement, sier Paulsen.