Hopp til innhold

Tore fremdeles ved roret - Høyre mister likevel mange i bystyret

Med 99.7 prosent av stemmene talt opp i Drammen taper Høyre syv plasser i bystyret. Nå må Høyre ha både Fremskrittspartiet og minst et av sentrumspartiene med på samarbeid for å beholde flertallet i bystyret. Det uroer ikke ordfører Tore O. Hansen.

Tore Opdal Hansen

Det er veldig sannsynlig at Tore Opdal Hansen kan lede et borgerlig flertall i Drammen i fire nye år.

Foto: Idar Edvin Krogstad / NRK

Valglogo

Drammen Høyre mister en tredjepart av sin bystyregruppe etter valget i dag. Med nær alle stemmer talt opp skrumper partiets innflytelse i Drammen inn. For fire år siden fikk partiet rent flertall. Ordfører Tore Opdal Hansen blir ikke skremt av nedgangen.

SE VALGRESULTATET HER

– Vi har samarbeidet åtte av ni ganger

Høyre gjorde et brakvalg i 2011. Med rent flertall valgte de likevel å samarbeide med Fremskrittspartiet og sentrumspartiene. Det MÅ Høyre gjøre denne gangen.

– Jeg mener vi har gjort et godt valg. Velgerne har nok en gang sørget for at vi får et ikke-sosialistisk bystyre.

– Hva tenker du om å miste syv av dine kommunestyrerepresentanter i dette valget?

– For fire år siden gjorde vi et nesten urealistisk godt valg. Årets resultat på rundt 37 prosent av stemmene er likevel et historisk resultat.

– Vi har måttet samarbeide og drive teamarbeid i åtte av de ni siste kommunevalgene, så dette synes jeg vi skal være fornøyd med, sier Hansen.

Høyre tilbake, Arbeiderpartiet på stedet hvil og MDG fosser fram

Ståle Sørensen

Førstekandidat i MDG, Ståle Sørensen, har grunn til å glede seg over resultatet etter at stemmene i Drammen er talt opp. Miljøpartiet De Grønne er inne med tre representanter i bystyret for første gang.

Foto: Privat

Miljøpartiet De Grønne kommer inn i bystyret for første gang. Og det med tre bystyremedlemmer på rappen.

Førstekandidat Ståle Sørensen sier at han gleder seg stort:

– Vi hadde et mål om tre bystyremedlemmer, og dette klarer vi. Vi er overstadig fornøyd, sier han fra en privat villa hvor MDG holder vaken sin.