NRK Meny
Normal

Fikk vite om problemene via Facebook

De ansatte visste ikke noe om konkursen i NOW før de leste på Facebook at alle avganger var innstilt.

Norwegian on wheels

Busselskapet har vært omstridt fordi de har ligget i konflikt med flyselskapet Norwegian. Flyselskapet mente NOW, som opprinnelig het Norwegian On Wheels, bevisst hadde dekorert bussene sine på en måte som gjorde at de kunne assosieres med dem.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

Det var lørdag busselskapet NOW innstilte alle avganger. Senere på dagen hadde ledelsen i firmaet et møte med de ansatte, men den første beskjeden om selskapets økonomiske problemer kom via Facebook.

– Jeg visste ingenting før jeg tilfeldigvis så på Facebook at alle avganger var innstilt, sier NOW-sjåfør Inge Tveitan fra Notodden til Laagendalsposten.

Dårlig informasjon

Flere ansatte sier til avisen at konkursen ikke kom som noen overraskelse. Tillitsvalgt for rundt 20 av sjåførene, Jan Lebesby, sier han lenge har satt spørsmålstegn ved hvordan selskapet har blitt ledet. Han bekrefter at informasjonen om den økonomiske situasjonen har vært dårlig.

– Vi har ikke fått ordentlig informasjon. Facebook er informasjonskanalen. Det er helt håpløst, sier klubbleder i Norsk Transportarbeiderforbund, Jan Lebesy.

De ansatte skulle hatt lønn på fredag, men den ble aldri utbetalt. Rundt 100 ansatte blir berørt av konkursen.

Selskapet leaset 30 busser da det startet opp i mars i år. Bussene har gått fra Notodden via Kongsberg, Drammen og Oslo til Gardermoen. I slutten av juli kom kjøringen i gang med avgang hvert kvarter, men det har flere ganger i høst vært medieoppslag om hvor mange som tar bussen.

På lørdag satte selskapet av passasjerer underveis på ruten, og alle avganger ble innstilt.

Tilbakeviser kritikken

Terje Bulling

Ifølge administrerende direktør Terje Bulling har selskapet vært på jakt etter mer egenkapital, og fram til fredag hadde de håp om å få på plass en emisjon. Men avtalen med mulige nye investorer gikk i vasken.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

– Det er selvsagt veldig beklagelig, men vi gikk rett og slett tom for diesel, og måtte sende kundene til andre transportmidler, sa administrerende direktør i NOW Terje Bulling til NRK.no.

Han tilbakeviser kritikken fra de ansatte om dårlig informasjon.

– Det er ikke riktig at de fikk vite om konkursen via Facebook. Vi har ikke informert om noen konkurs. Det som skjedde var at vi gikk tomme for diesel, og da måtte vi innstille driften. Vi hadde allerede da bestemt oss for å gå til advokat, og sånn sett informere de ansatte først, sier Bulling.

Les også: Nesten likt navn og design som Norwegian