NRK Meny
Normal

Får penger til lærerspesialister

Drammen kommune får penger til tolv lærerspesialist-stillinger fra høsten. Håpet er at det skal bli mer attraktivt å være lærer.

Det er Kunnskapsdepartementet som deler ut penger til prosjektet, og Drammen er den eneste kommunen i Buskerud som får være med i den nye ordningen.

Lærerspesialistene skal jobbe innenfor språk og realfag.

Ordningen skal anerkjenne og opphøye dyktige lærere, forteller Jan Sivert Jøsendal, utdanningsdirektør i Drammen kommune.

– Det nye nå er at vi får en anerkjennelse av de spesielt dyktige lærerne, det er et system vi ikke har hatt tidligere i norske skoler. Denne ordningen kan være med på å øke rekrutteringen, styrke læringsmiljøet og bidra til at det blir enda mer attraktivt å være lærer.

Skal lyse ut stillinger

Lærerne som skal inn i stillingene skal ha en spesielt god kompetanse på sine områder, og lang erfaring vil vektlegges.

Men akkurat hvilke lærere som vil få tilbud om stillingene er enda ikke klart.

– Vi skal ha en utlysning der disse lærerne blir ansatt som funksjonslærere hvor de vil få et lønnstillegg på 48000 kroner. Vi skal fremover se på hvordan vi skal lyse ut stillingen og hvilke kriterier vi skal legge vekt på, sier Jøsendal.

Jøsendal tror også at ordningen vil inspirere andre lærere.

– Vi bidrar til at vi løfter frem spesialistlærere som kan være med å inspirere andre lærer til å gjøre en enda bedre jobb. Vi tror at dette vil bidra til at elevene vil få enda mer læring.