NRK Meny
Normal

Skal gi studentene en opplevelse for livet

Dåp, barrunde, grilling, 80-tallskonsert, gruvetur, bowling og rebusløp er bare noen stikkord. Her er gjengen som skal gi studentene ved Campus Kongsberg en varm velkomst.

Ønsker studenter velkommen

Denne gjengen ønsker de nye studentene i Kongsberg velkommen. Frivillige faddere har laget et omfattende opplegg for de nye studentene.

Foto: Eirik Haugen / NRK

På innsiden av Kongsberg kino blir studentene ønsket velkommen av rektor og ordfører, men på utsiden står det en gjeng faddere som forbereder seg på å gi studentene et minne for livet.

– Folk sier at studentuka på Kongsberg nærmest er legendarisk, smiler nestlederen for fadderne, Hans Kristian Støvern.

HØR HVA STUDENTER OG FADDERE SIER HER:

Omfattende program

I kinosalen går snart det offisielle programmet mot slutten. Rektor Petter Aasen og ordfører Vidar Lande har ønsket velkommen, nå bli fadderne ropt opp på scenen og studentene delt inn i grupper.

LES OGSÅ: Lange køer på sykepleiestudier

LES OGSÅ: Helsefag mer populært enn tidligere

– Nå skal dere vise alle byen og skolen. Det er viktig at de får seg en tur rundt i skolebygningen før vi starter med andre ting, sier Støvern til fadderne som har samlet seg utenfor.

(Saken fortsetter under bildet)

Fadderne tar imot studenter på Kongsberg

Nestleder for fadderne, Hans Kristian Støvern, instruerer hjelperne før studentene kommer ut av kinosalen.

Foto: Eirik Haugen / NRK

Onsdag er det dåp, senere blir det grilling, 80-tallskonsert, bowling, gruvetur og ikke minst stafett og rebusløp som mange gleder seg til. Så slutter fadderuka med Datarock-konsert lørdag om en uke.

– Jeg kom rett fra arbeidslivet selv og visste ikke helt hva som skulle skje da jeg ble student, men for min del var fadderuka helt genial. Jeg ble kjent med nye folk og på grunn av den ene uka i starten av året, har jeg hatt det utrolig fint her på Kongsberg, sier faddersjef Hans Kristian.

(Saken fortsetter under bildet)

Faddere på Kongsberg

Nestleder for fadderne, Hans Kristian Støvern, har hatt en hektisk dag med nye studenter på plass.

Foto: Eirik Haugen / NRK

LES OGSÅ: Høyskolene i Buskerud og Vestfold slår seg sammen

Gleder seg veldig

Blant mange hundre elever som har møtt frem er Synne Engmark og Thea Bakken. De har ikke reist langt, begge er fra Kongsberg og trenger egentlig ikke å bli med fadderne på en guidet tur rundt i byen. Men de blir med likevel, ikke minst for å bli kjent med de andre som starter studiene.

– Det er litt sommerfugler i magen fordi vi skal møte mange nye mennesker og gå løs på en ny studiehverdag, sier Synne, som også har fått med seg alt som blir sagt om fadderuka.

– Jeg har hørt at det er drikking, mange aktiviteter og at man møter mange nye folk, så jeg har store forventninger til denne uka, sier Synne.

(Saken fortsetter under bildet)

Fadderuke på Kongsberg

Synne Engmark og Thea Bakken er begge fra Kongsberg og skal studere i hjembyen sin.

Foto: Eirik Haugen / NRK

Begge tror overgangen fra videregående skole blir stor.

– Den største forskjellen er nok at her kan man velge selv om man skal møte frem til undervisning. Da kan det være lett å bli hjemme noen dager, men jeg er mer motivert nå enn jeg var på videregående, så jeg tror det skal gå bra, sier Thea.

God overgang

Så hvis du går gjennom Kongsberg de neste dagene ser du kanskje en gjeng med rosa T-skjorter som har en haug med studenter som hale etter seg.

Med andre ord: fadderuka er i gang.

Studentene på Kongsberg er samlet

Her er alle studentene samlet i kinosalen.

Foto: Eirik Haugen / NRK