NRK Meny
Normal

– Lite kriminalitet blant flyktningene

Politiet opplever svært få problemer med flyktningene. Det er ingen grunn til bekymring, mener politimester Sissel Hammer.

Beboere på Kongsberg går i fakkeltog fordi de ikke ønsker 1000 flyktninger til Raumyr.

På Kongsberg protesterte beboere mot at det skal plasseres 1000 flyktninger på Raumyr.

Tirsdag forrige uke gikk rundt hundre beboere i fakkeltog på Kongsberg. De protesterte mot planene om å plassere 1000 flyktninger i de tidligere høgskolelokalene på Raumyr.

Initiativtaker Geir Lundheim presiserte at fakkeltoget ikke hadde noe med fremmedhat eller fremmedfrykt å gjøre. Likevel er han bekymret for hva som kan skje når så mange flyktninger kommer på ett sted.

– Det er en del som kommer her med psykiske traumer, fordi de har mye dårlige opplevelser, så man vet aldri hva som kan skje, sa Lundheim til NRK.

Lite økning i kriminaliteten

Men han har trolig lite å frykte, for strømmen av flyktninger har foreløpig ikke gitt noe utslag på kriminalitetsstatistikken i Buskerud. Politiet har mottatt svært få anmeldelser og klager siden de første syriske flyktningene kom for fire måneder siden.

sissel hammer under 22. juli-høring

Politimester Sissel Hammer i Nordre Buskerud har ikke fått merkbart mer å gjøre på grunn av flyktningstrømmen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vi har ikke merket oss at det er noen dramatisk kriminalitetsutvikling de siste fire månedene, sier politimester Sissel Hammer ved Nordre Buskerud politidistrikt.

De to tusen flyktningene som har kommet til hennes distrikt, har foreløpig ikke gitt politiet noen grunn til bekymring.

– Noe skjer det innimellom, men ingen ting som er av en slik art at det gir grunnlag for noen stor bekymring, sier Hammer.

– Følger nøye med

Heller ikke i Søndre Buskerud har flyktningene gitt politiet særlig hodebry. Det politiet har vært nødt til å forholde seg til, handler stort sett om mindre forhold som nasking fra butikker og konflikter inne på mottakene.

Politimesteren i Nordre Buskerud er likevel forsiktig med å konkludere. Hun er forberedt på at det vil kunne oppstå problemer på sikt, på grunn av det store antallet flyktninger som skal bosettes.

– Vi følger nøye med på det som skjer framover, og vi er opptatt av å få god og nyttig informasjon fra folk som registrerer ting vi bør ta tak i, sier Hammer.