NRK Meny
Normal

Tre bevis kan felle drapstiltalt

DRAMMEN (NRK): Tre viktige bevis er påtalemyndighetens sterkeste kort i Tranbysaken. Tiltalte erkjente ikke straffskyld da rettssaken startet i dag.

Den utbrente bilen som ble funnet på Lier

Avdøde ble funnet i denne utbrente bilen.

Trude Elisabeth Sparre

Aktor i saken, statsadvokat Trude Elisabeth Sparre, har innkalt godt over 50 vitner. I tillegg har forsvarer og bistandadvokat innkalt mange vitner som skal forklare seg for retten.

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

Statsadvokat Trude Elisabeth Sparre viste til tre viktige bevis da hun holdt innledningsforedraget sitt tirsdag. Bevisene er en rosa herreskjorte som ble funnet i en kattedo i garasjen til ekteparet Asheims bolig, en drikkeflaske på kjøkkenet og en kaffekvern som inneholdt spor av medikamenter.

Den 53 år gamle kvinnen er tiltalt for å ha dopet ned ektemannen og drept han i mars 2013. Mannen ble funnet i en utbrent bil på Tranby i Lier.

Statsadvokat Sparre ber retten merke seg disse bevisene godt, siden de blir viktige senere i rettssaken.

Erkjenner ikke straffskyld

Kvinnen har hele tiden nektet for å ha drept ektemannen, men hun har likevel sittet i varetekt i nærmere to år. Hun er også tiltalt for flere andre punkter, blant annet mishandling av barna sine

Da rettssaken startet i Drammen tingrett tirsdag morgen, erkjente kvinnen ikke straffskyld for drapet.

Hun erklærte seg delvis skyldig i punktene om mishandling av barn, og hun erkjente straffskyld på alle punktene om å ha påvirket vitner.

Revurderer lukkede dører

Drammen tingrett revurderer kjennelsen om at deler av rettssaken etter Tranbydrapet skal gå for lukkede dører.

Tingretten slo fast i en kjennelse 18. desember i fjor at retten skal gå for lukkede dører når barna skal forklare seg og når det skal spilles av dommeravhør av barna. Dette har pressen anket.

Da retten startet tirsdag, opplyste tingrettsdommeren at han skal komme tilbake til spørsmålet om lukkede dører senere i dag.

Et alternativ er å ha dørene åpne, men gi pressen helt eller delvis referatforbud.

Nær 100 vitner er innkalt til rettssaken. Det er satt av seks uker til rettssaken.